Protestwandeling over Marskramerpad

Johan Vellinga leidt de protestwandeling over het Marskramerpad.

Johan Vellinga leidt de protestwandeling over het Marskramerpad.


Johan Vellinga houdt als vertegenwoordiger van de Stichting Wandelnet deze week een protestwandeling over het Marskramerpad en roept het publiek op om als blijk van steun zo nu en dan een eind met hem mee te lopen. Reden voor het protest is dat de financiële bijdragen van de provincies aan het onderhoud van langeafstandspaden met ingang van volgend jaar stoppen.

Van donderdag 20 juni tot en met zaterdag 22 juni 2013 gaat fervent wandelaar Johan Vellinga 125 kilometer lopen over het Marskramerpad, van Den Haag naar Amersfoort. Hij doet dat als ambassadeur van Stichting Wandelnet, de organisatie achter de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) in Nederland. De aanleiding voor deze tocht is ‘De 24 uur van de Natuur’ die staatssecretaris Dijksma organiseert op 22 juni. Dijksma roept iedereen op om juist deze dag extra van de Nederlandse natuur te genieten.

Landelijk routenetwerk onder druk

Met deze actie vraagt Wandelnet samen met het Landelijk Fietsplatform aandacht voor de landelijke routenetwerken voor wandelen en fietsen van respectievelijk 9.500 en 4.500 kilometer. Het totale netwerk staat namelijk onder druk. Tot 2013 leveren provincies financiële bijdragen, daarna is de situatie onzeker. Dat is volgens de organisaties zorgelijk, omdat wandelen en fietsen de populairste buitenactiviteiten in Nederland zijn.

Loop mee met Johan

Johan Vellinga, die inmiddels al 115.000 km heeft gelopen, begint zijn tocht donderdag 20 juni om 9.00 uur op het Binnenhof in Den Haag. “Laat zien dat je het behoud van landelijke wandelroutes steunt: loop een (klein) stukje mee met Johan of ga met hem op de foto! Deel je ervaring via Twitter (@wandelnet), Facebook (Wandelnet) en via www.wandelnet.nl/de-wandeling-van-johan. Hier vind je ook de routekaarten van de wandeling met de verwachte doorkomsttijden en meer informatie. Vanaf 20 juni kun je Johan via de site ‘live’ volgen”, zo laten de organisatoren achter de protestwandeling weten.

Voor meer informatie over ‘De 24 uur van de Natuur’: www.wandelnet.nl/24uurnatuur

De route die Johan loopt over het Marskramerpad.

De route die Johan loopt over het Marskramerpad.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.