Rondje met pontje Krimpenerwaard

De folder van de pontjes-route

De folder van de pontjes-route


Iedereen die van een flinke fietstocht houdt kan op 22 en 23 juni 2013 afreizen naar Zuid-Holland. Dan worden namelijk de Krimpenerwaard Verendagen gevierd. Er komen dan ook vier nieuwe verenroutes uit. Je kunt deze routes fietsen aan de hand van een folder, die te krijgen is bij restaurants, hotels, B&B’s en VVV’s.

Door deze veren worden verschillende fietsknooppunten met elkaar verbonden. Voor deelnemers zijn bij de verschillende voetveren koelkastmagneetjes te krijgen, die vormen dan een blijvende herinnering aan de streek. De magneetjes zijn alleen op 22 en 23 juni te krijgen en worden geschonken door het Streekfonds Krimpenerwaard.

Gerjo Goudriaan, kunstenares en ambassadeur van de overzetveren zegt over de speciale dagen: “In de Krimpenerwaard barst het van de veren. We hebben er wel acht, dat is uniek in Nederland. De veren zijn er misschien al wel duizend jaar en zijn dan ook cultureel erfgoed. Iedereen vindt het leuk om met een veer overgezet te worden. Het is dan ook een mooi gegeven om recreatie mee aan te moedigen. Je kunt deze veren in fiets- en wandelroutes opnemen op een kaart. Dan kun je meteen iets over de geschiedenis van deze veren vertellen. Op zo’n kaart kun je ook een café of theetuin opnemen, zodat mensen weten waar ze onderweg terecht kunnen voor een kopje thee of koffie. En je kunt bijvoorbeeld een leuk museum vermelden. Er zijn genoeg bestaande routes die je aan elkaar kunt knopen. Zo kun je een deel van de route rondom Schoonhoven verbinden met een stuk van de route naar de Alblasserwaard. Dan moet je twee veren nemen en heb je een hartstikke leuke dag uit.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.