SOS-tag voor snelle hulpverlening

Je kunt de QR-code ook op het screensaverscherm van je mobiel zetten voor hulpverleners.

Je kunt de QR-code ook op het screensaverscherm van je mobiel zetten voor hulpverleners.


Wie op vakantie gaat denkt er liever niet over na, maar er kan je natuurlijk altijd wat overkomen. En dan is het wel handig als de noodzakelijke informatie – zeker als er ook nog een taalbarrière is – doorkomt. Wie moeten hulpverleners informeren als jou iets overkomt? En hoe weet een hulpverlener dat je allergisch bent voor bepaalde medicijnen of juist speciale medicatie gebruikt? Een oplossing kan zijn om gebruikt te maken van de SOS International INFO Tag. Bevestig een SOS International INFO Tag aan je motor- of sporthelm, sportschoen of stop hem in je portemonnee. Door de code te scannen heeft de hulpverlener toegang tot je belangrijkste gegevens en kan er snel en adequaat gehandeld worden.

Door de INFO Tag te scannen met een smartphone wordt jouw dossier geopend. Via dit dossier kan direct gebeld worden met één van je contactpersonen, de huisarts of apotheek. Én krijgt de hulpverlener direct inzicht in eventueel medicijngebruik en belangrijke medische informatie. Om toegang te krijgen tot jouw online dossier moet je beschikken over je unieke QR- en beveiligingscode. Beide codes staan op de INFO Tag. Na het scannen van de QR-code wordt gevraagd de beveiligingscode in te typen. Nadat dit is gebeurd worden jouw gegevens getoond.

De INFO Tag is een hard RVS plaatje (23:23mm) met een beschermde epoxycoating en een plaklaag om de tag ergens permanent op te bevestigen. Dit kan ook flexibel door gebruik te maken van de vier bijgeleverde klittenband pads. Met deze klittenband pads kun je de INFO Tag eenvoudig verplaatsen van je scooterhelm, wielrenhelm, naar je sportschoen, dashboard van je auto of je portemonnee. De plaatjes kosten 9,95 euro per stuk. Een goed advies is het om een foto van het plaatje als screensaver-afbeelding te gebruiken op je mobiele telefoon. Die heb je meestal toch bij je, maar die is door het codeslot dat de meeste mensen tegenwoordig gebruiken niet door hulpverleners te openen. Doordat de Info-tag toch direct zichtbaar is kunnen ze die ook scannen voor informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.