Terug naar de Middeleeuwen op vakantie

Het middeleeuwse festival op het Kroatische eiland Rab brengt je drie dagen lang terug in de tijd.

Het middeleeuwse festival op het Kroatische eiland Rab brengt je drie dagen lang terug in de tijd.

Van 25 t/m 27 juli vindt op het Kroatische eiland Rab de zogenaamde ‘Rapska Fjera’ plaats. Dit is een festival dat je terugbrengt naar de middeleeuwen. Er zijn weinig festivals die, drie dagen lang, zo overtuigend terug in de tijd gaan. Er is op het eiland meer te doen dan alleen het festival. Het groene eiland biedt vele zonuren, zandstranden (zeldzaam in dit gedeelte van de Adriatische Zee) en een historische hoofdstad. Als je op zoek bent naar een onontdekte bestemming voor een zon vakantie dan is dit een aanrader.

Echt middeleeuws festival
De hoofdstad van het eiland, gemakshalve ook Rab genoemd, is met de karakteristieke vier klokkentorens van 25 t/m 27 juli het hoofdtoneel van het middeleeuwse festival ‘Rapska Fjera’. Dit festival stamt daadwerkelijk uit de Middeleeuwen en werd voor het eerst in 1364 gevierd ter ere van Koning Ljudevit de Grote die Rab bevrijdde van de Venetianen. In 2002 werd het festival weer nieuw leven ingeblazen, met als belangrijkste doel het bewaken en ontwikkelen van lokale traditionele gebruiken.

Terug in de tijd
Aan het festival werken kunstenaars, ambachtslieden en vrijwilligers mee. Je betreedt ambachtelijke werkplaatsen met bakkers, smeden, mandenvlechters, touwslagers, schilders en schrijvers van het oude schrift. Een etnodorp toont het dorpsleven uit die tijd: schaapsherders maken schapenkaas en wol, imkers met honing en olijfoliebrouwers. De meester-scheepsbouwers brengen de schepen op orde en de fuiken en netten worden gevlochten. Het festival voegt een extra dimensie toe aan de zomervakantie met als aandenken foto’s die veel weghebben van middeleeuwse schilderijen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.