Verkiezing wandelroute van 2014

Veel mensen gaan graag wandelen met een route, je kan nu je favouriete route nomineren voor de wandeltrofee 2014.

Veel mensen gaan graag wandelen, je kan nu je favouriete route nomineren voor de wandeltrofee 2014. Foto: W.H. van Eck

De wandelroute van 2013 is al bekend gemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs en nu kan de strijd om de wandelroute van 2014 gaan beginnen. De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Het wordt de vijfde keer dat deze trofee wordt uitgereikt en de winnaar wordt bepaald door het publiek en een jury. Miljoenen Nederlanders gaan elke week op pad om van de natuur, het landschap of architectuur te genieten. Vaak ga je op pad met een route, die je ook nog veel leert over het gebied waar je loopt. Tot 1 november 2013 kan je je favoriete routegids kandidaat stellen voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2014’.

Print en digitaal
In aanmerking komen publicaties over dagwandeltochten en meerdaagse routes die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen en grotendeels over Nederlands grondgebied lopen. Niet alleen ‘papieren’ gidsen, maar ook websites, apps en digitale brochures kunnen het predikaat van ‘beste routegids’ verwerven.

Criteria
De jury toetst routes op criteria als markeringen, afwisseling, of ze exclusief toegankelijk zijn voor wandelaars, eventuele thematische opzet en originaliteit. De drie routes die een nominatie krijgen, ondergaan bovendien een kritische ‘praktijktest’. Vrijwilligers lopen de volledige route na en rapporteren hun bevindingen aan de jury.

Nieuw: Belgische Wandeltrofee
Voor wandelroutes bij onze zuiderburen is onlangs een aparte Wandeltrofee België in het leven geroepen. Deze wordt op 18 januari 2014 uitgereikt tijdens de derde Fiets en Wandelbeurs in Mechelen (B). Voor de Wandeltrofee 2013, gewonnen door De Brabantse Wal, kwamen nog routes in zowel Nederland als Vlaanderen in aanmerking.

Kijk voor het aanmelden van routes en de volledige lijst van voorwaarden op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.