Vier actief vakantie in Zuid-Tirol

Voor een actieve zomervakantie kun je naar het Italiaanse Zuid-tirol, daar is voor iedereen wat te doen.

Voor een actieve zomervakantie kun je naar het Italiaanse Zuid-tirol, daar is voor iedereen wat te doen.

Als je deze vakantie op zoek bent naar een sportieve bestemming dan is het Italiaanse Zuid-Tirol wat voor jou. Wanneer de sneeuw smelt en de aplenweides in bloei staan verandert het gebied van een wintersportbestemming naar de plek voor zomerse outdoor-activiteiten. Voor iedereen is er wat te doen: van de Alpe di Siusi Marathon en de Dolomiti Super Summer tot de vele treks, klimparken, fietsroutes en hiking tours. Zuid-Tirol, gelegen in het noorden van Italië, staat bekend om haar iconische Dolomieten. In de zomer kun je hier actief vakantie vieren. Met het mediterrane klimaat en de Alpiene gemoedelijkheid kun bijkomen van een uitdagende hike of inspannende klim per fiets.

Alpe di Siusi Halve Marathon
Op 7 juli vindt de jaarlijkse Alpe di Siusi Halve Marathon plaats. Alpe di Siusi/Seiser Alm is de grootste alpenweide van Europa en een prachtig decor voor dit hardloopevenement. De verschillende pieken en dalen die de renners onderweg tegenkomen, vormen een uitdagend parcours waarbij 500 meter hoogteverschil overbrugd wordt. Niet voor niets is deze sportieve alpenweide de vaste trainingslocatie van Keniaanse topatleten en wordt ook de Running Shoe Experience hier gehouden.

Super Summer in Zuid-Tirol
De Zuid-Tiroolse bergen zijn een wandelgebied bij uitstek. Omdat iedere wandelaar andere wandelwensen heeft, biedt de Dolomiti Super Summer verschillende routes voor uiteenlopende niveaus en voor jong en oud. Zo zijn er tijdens de zomerperiode paden die leiden langs culinaire of historische hoogtepunten, haalt de sportieve wandelaar zijn hart op met de ‘hike, trek & climb’ routes en leeft de hele familie zich tussen het wandelen door uit op de zomerrodelbaan.
Zowel de Dolomieten als de andere bergpassen in Zuid-Tirol bieden outdoor plezier voor vrijetijdswandelaars en professionals. Neem bijvoorbeeld het Klimpark Kofler, waar je na een klim- en klauteravontuur geniet van een welverdiende boerenbarbecue. Of de Via Ferrata Alpini en de vijf uur durende tocht via de Rifugio Similaun/Similaunhütte, waar de geoefende wandelaar wordt uitgedaagd tijdens een actieve tocht dwars door de Zuid-Tiroolse bergen. Terwijl hikers kunnen genieten van indrukwekkende rotspartijen en weidse vergezichten komen ze gaandeweg meer te weten over de Eerste Wereldoorlog of de wereldberoemde IJsman Ötzi.

Kuitenbijters en haarspeldbochten
Naast wandelaars kunnen ook fietsers naar hartenlust genieten van een sportieve Zuid-Tiroolse zomer in de bergen. De Dolomieten staan bekend om hun kuitenbijters en jaarlijks worden er tal van fietsevenementen zoals de Maratona dles Dolomites en de wereldbekerwedstrijd Dolomiti Superbike georganiseerd. Tijdens de Stelvio Bike Day in Nationaal Park Stelvio/Stilfserjoch, één van de grootste natuurgebieden van de Alpen, worden de hoogst begaanbare bergpassen van de Alpen afgesloten voor het verkeer en hebben de duizenden fietsers ruim baan om de 48 duizelingwekkende haarspeldbochten te verkennen.
Voor de fanatiekeling die het Zuid-Tirol ‘buiten de gebaande paden’ wil ontdekken is de eerste officiële freeridetrail Herrnsteig een aanrader. Van Plan de Corones/Kronplatz tot aan Riscone/Reischach raast men in een 6,5km lange ‘super flow’ door de bergen naar beneden met uitzicht op een prachtig panorama. De Marinzen Tour, langs verschillende Zuid-Tiroler berghutten, doet het daarentegen wat rustiger aan en biedt de minder geoefende fietsers en families met kinderen de gelegenheid om Zuid-Tirol op een ontspannen en geheel eigen wijze te ontdekken.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.