Waterglijbanen Hellendoorn (bijna) klaar

Waterglijbanenpark in Hellendoorn.

Waterglijbanenpark in Hellendoorn.


De burgemeester is al geweest, de officiële opening is verricht, de meeste banen zijn al getest, maar toch is het waterglijbanenpark van Avonturenpark Hellendoorn per 1 juli 2013 nog niet open voor het publiek. “We hopen dat het deze week kan, in ieder geval snel. Maar er moeten nog een paar banen een officiële keuring krijgen en pas als dat rond is kunnen we open”, zegt Florence Maail-Maelissa van Avonturenpark Hellendoorn. Zaterdag konden redacteuren en lezers van toeristische websites in Nederland de meeste banen al testen. Het commentaar: “Dit is supervet!”.

Wat is er dit seizoen nieuw in Hellendoorn? Florence: “Ons Aquaventura slidepark, dat is een outdoor slidepark met 11 spectaculaire glijbanen voor jong en oud. We hebben in feite drie verschillende versies, er is ook van elk een kinderversie voor de kleinere broertjes en zusjes die de andere glijbanen te hoog vinden. Ook zit er een waterspeeltuin bij. Het is een gebied van 5000 vierkante meter, er zit een strand bij, we hebben omkleedhokjes, douches en er is horecagelegenheid. Het is eigenlijk een park in een park. Ook is vandaag op 29 juni onze stuntshow begonnen. De highdive-stuntshow, er zit wel een verhaal omheen, maar niet een hele setting. In het najaar hebben we altijd een evenement Heksendoorn. Dit jaar hebben we daarbij twee nieuwe dingen: Een nieuw spookhuis met echte acteurs daarin en we hebben dit jaar een maïsdoolhof.”

Elke Dag Vakantie.nl heeft ook gesproken met Patrick Winter, de eigenaar van Falcon Corporation. Dit Schotse bedrijf is verantwoordelijk voor de Highdive Stunshow, die dit seizoen in Hellendoorn te zien is. “We verzorgen al twintig jaar van dit soort shows overal ter wereld. De basis voor het bedrijf werd gelegd in Amerika. Dit seizoen verzorgen we de highdive-shows in Zweden, België, Denemarken en hier. Er werken 7 sportmensen aan mee, die acrobatische shows verzorgen. Ze komen van overal uit de wereld, van Brazilië tot de Oekraïne. Het zijn mensen die op hun 18e hun sportieve top hebben gehaald en die daarmee geld willen verdienen. Hier in Hellendoorn verzorgen ze 65 dagen achtereen shows.”

“Het moeilijkste is het gezamenlijk springen en voorkomen dat je onder water met elkaar in botsing komt. En ook de sprong van het hoogste deel van de mast – op 18 meter – in water van 3,5 meter diep is moeilijk, plus de stunt die we houden met een brandende cape. De temperatuur loopt daarbij snel op naar 800 graden Celsius, dus je moet snel reageren. Timing is alles in deze shows. Je aandacht mag nooit verslappen. Belangrijk is verder dat je altijd goed in het water komt. Als je door wat voor reden ook plat op het water komt, dan voelt dat vanaf 18 meter alsof je op beton valt.”

Hier onder een videoreportage over het nieuwe waterglijbanenpark:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.