Wereldwonder Petra komt naar Nederland

De grootste Petra-tentoonstelling ooit in Nederland is dit najaar te zien.

De grootste Petra-tentoonstelling ooit in Nederland is dit najaar te zien. foto: Jane Taylor

Het Jordaanse wereldwonder Petra komt naar Nederland in de vorm van de tentoonstelling ‘Petra. Wonder in de woestijn’. Deze bijzonder tentoonstelling is dit najaar te zien in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden. Met 150 topstukken is dit de grootste Petra-tentoonstelling ooit in Nederland. De tentoonstelling wordt uitgebreid met lezingen, rondleidingen, cursussen, filmavonden, een ‘Petra: I was here’ fotowedstrijd, een publiekssymposium en activiteiten speciaal voor kinderen. Van 9 oktober 2013 tot en met 23 maart 2014 kun je de tentoonstelling bezoeken.

3D-installatie doet stad herrijzen
Blikvangers zijn wandvullende foto’s van de mooiste plekken van Petra en gedetailleerd beeldhouwwerk: reliëfs met dieren- en plantenmotieven, portretten van goden, godinnen en fabeldieren, levensgrote beelden en sierlijk bewerkte zuilen. Een 3D-installatie laat delen van de stad herrijzen. Petra komt tot leven en bezoekers maken kennis met de kunst, cultuur en religie van de bouwers en bewoners van de verborgen stad: De Nabateeërs.

Jaarlijks honderdduizenden bezoekers
Petra is volgens UNESCO één van de zeven nieuwe wereldwonderen, net zoals de Taj Mahal, de Chinese Muur en Machu Picchu. De trots van Jordanië trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en haar populariteit groeit nog steeds. De indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis van de goed bewaarde ruïnes zijn een bezoek meer dan waard. Net zoals de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Jordaanse volk.

Geschiedenis
De oude stad Petra is één van de nationale schatten van Jordanië en ligt ongeveer drie uur rijden ten zuiden van hoofdstad Amman. Petra is een erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat 2.000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië leefde. Hoewel de meeste schatten in Petra zijn gebouwd door de Nabateeërs, is het gebied al bewoond sinds 7.000 – 6.500 voor Christus.

Voor meer informatie over de tentoonstelling ‘Petra. Wonder in de woestijn’ ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.