Zeeland biedt (100x) gratis internet

Het logo van de Wifi-punten. Met een leuke foto is een fiets te winnen.

Het logo van de Wifi-punten. Met een leuke foto is een fiets te winnen.


Vanaf deze zomer biedt de provincie Zeeland gratis internet aan op meer dan 100 verschillende plekken. Hiermee is Zeeland volgens eigen zeggen de eerste provincie van Nederland die deze service ter beschikking stelt aan haar bewoners en bezoekers. Enkele WiFi plekken zijn vanaf vandaag te herkennen aan Social Media verkeersborden en de Zeeland blauwe WiFietsen.

“Smartphones en tablets zijn tegenwoordig gemeengoed geworden. We nemen ze overal mee naartoe en blijven zo continu in verbinding met de buitenwereld. Waar we ook zijn. Om verbonden te zijn met het internet betaal je meestal een bepaald bedrag per maand. Behalve in Zeeland. Daar kan vanaf nu iedereen gratis gebruik maken van de internetdienst ‘WiFi Zeeland'”, zo laten de initiatiefnemers weten.

Snelheid WiFi

De snelheid van ‘WiFi Zeeland’ is voldoende om informatie te raadplegen over bijvoorbeeld bezienswaardigheden, toeristische attracties, evenementen of horecagelegenheden. Ook kan men eenvoudig zijn e-mail checken, webpagina’s bezoeken, of facebook-en met een snelheid van 1 Mbps. ‘WiFi Zeeland’ heeft voor heavy users die een snellere internetverbinding willen, omdat ze bijvoorbeeld regelmatig filmpjes willen bekijken of verzenden, een snellere variant beschikbaar. Tegen betaling, dat wel.

Win een WiFiets

Door een ludieke foto te maken bij één van de WiFietsen, maakt men kans op een originele Zeeland blauwe WiFiets Beachcruiser. Op 1 september is de bekendmaking van de winnaar met de meest creatieve foto. Foto’s kunnen vanaf vandaag t/m 31 augustus geplaatst worden op www.fanvanzeeland.nl of op de Facebookpagina.

‘WiFi Zeeland’ is een initiatief van DELTA in samenwerking met de Provincie Zeeland en Promotie Zeeland Delta (een samenwerkingsverband van de Zeeuwse VVV’s). Voor meer informatie: www.vvvzeeland.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.