Bol.com opent virtuele vakantiewinkel

Bol.com heeft een virtuele vakantiewinkel geopend op Rotterdam Centraal. Zo kunnen reizigers vakantiespullen kopen terwijl ze wachten.

Bol.com heeft een virtuele vakantiewinkel geopend op Rotterdam Centraal. Via een QR-code kun je alles op de muur kopen.

Je kunt nu de artikelen uit de vakantiewinkel van Bol.com kopen op metrostation Rotterdam Centraal. Dus als je geen idee hebt waar je tijd vandaan moet halen om de benodigde spullen voor je vakantie te kopen, kun je het nu gewoon doen als je op de metro staat te wachten. De vakantiewinkel is tijdelijk en gemaakt in samenwerking met de RET en Shop2Mobi. Door de QR-codes bij de afgebeelde zomerse artikelen met je smartphone te scannen, kunnen deze direct worden besteld en afgerekend. Het is voor het eerst dat Nederlandse metroreizigers op deze manier kunnen winkelen.

De virtuele winkel
Na de Lentewinkel eerder dit jaar heeft bol.com nu de themawinkel Vakantie geopend. De virtuele Vakantiewinkel op Rotterdam Centraal is een muur van 18 meter lang in de hal naar de metro, trein en tramhalte. Op de muur staan 33 zomerse artikelen weergegeven, uiteenlopend van een opblaasbaar zwembad en nagellak tot een e-reader en condooms. Reizigers kunnen door het scannen van een QR-code met hun smartphone direct een artikel bestellen uit het virtuele schap. Door de afbeelding van het artikel te scannen met Layar, een augmented reality app, kan daarnaast meer informatie en interactieve content opgevraagd worden.

Eerste grote QR-code winkel
De Vakantiewinkel van bol.com is de eerste grote QR-code winkel in het Nederlandse openbaar vervoer. In het buitenland is het concept al langer bekend en bieden grote ketens als Tesco, eBay en Nautica deze extra dienst aan.

Winkelen tijdens je reis
Michel Schaeffer, marketing directeur bij bol.com: “Op het moment dat je op de metro wacht en daarmee een moment hebt om je smartphone ter hand te nemen, bieden we je de kans om alles voor een fijne vakantie in no time in je bezit te hebben. Hiermee willen we onze klanten op een vernieuwende manier helpen goed voorbereid op vakantie te gaan.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.