Groot verschil in brandstofprijzen

Tanken is onvermijdelijk als je met de auto op vakantie gaat maar je kan wel op de kosten besparen.

Tanken is onvermijdelijk als je met de auto op vakantie gaat maar je kan wel op de kosten besparen.

Op vakantie is er een kostenpost waar je niet omheen kan, als je met de auto gaat, en dat is tanken. Als je hierop wil besparen dan maakt het wel uit welk Europees land je kiest voor een vakantie want de verschillen zijn groot. Vooral op weg naar de zon heb je veel voordeel want in landen als Luxemburg, Spanje en Zwitserland is de benzine respectievelijk 27, 23 en 22 procent goedkoper dan in Nederland. Maar LPG is in Zwitserland wel weer duurder dan hier. Dus ook tussen de verschillende soorten brandstof kunnen de verschillen groot zijn.

Besparen met tanken op vakantie loont
De brandstofuitgaven aan een zonvakantie lopen al snel op naar 300 euro voor benzine. Met diesel en LPG is dat wat lager. Maar 200 euro voor een paar tanken is veelal onvermijdelijk. Tank je slim, doordat je weet waar en voor welke brandstof het in het buitenland goedkoop is, dan kan je makkelijk 30 euro of meer besparen, aldus Paul van Selms van UnitedConsumers. Slim tanken in het buitenland is ook de snelwegstations mijden, want die zijn per definitie duurder.

Brandstofprijzen wisselen sterk per land
Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Benzine en diesel in Duitsland zijn ook voordeliger dan in Nederland. Rijd je via Duitsland naar de bergen in Oostenrijk en Zwitserland en Italië dan loont het om te wachten met benzine tanken totdat je in Zwitserland en Oostenrijk zelf bent. Deze landen zijn veel goedkoper voor benzine dan Duitsland en Italië. Voor diesel loont tanken Oostenrijk, vooral vergeleken met Italië want daar is diesel 12 procent duurder dan in Nederland. En zo is het overal anders. Zo is Spanje met alle brandstoffen voordeliger dan Frankrijk.

Voor een volledig overzicht van brandstofprijzen in Europa ga je naar de website.

Overzicht van brandstofprijzen in Europa:

image002

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.