Camping voor gezinnen met zorgkinderen

De website van de zorgcamping.

De website van de zorgcamping.


Sinds deze zomer heeft Nederland een camping voor gezinnen met zorgkinderen: het is zorgcamping en logeerhuis de Vlieger in Nieuweroord (Gemeente Hoogeveen, Drenthe). “Op ons kleinschalig, overzichtelijk kampeerterrein bieden wij gezinnen met kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS), een verstandelijke beperking of een combinatie ervan de mogelijkheid om kamperen te combineren met professionele dagopvang in ons logeerhuis. Hierdoor worden deze gezinnen minimaal 4 dagdelen (meer is mogelijk) per week ontlast en hebben de overige gezinsleden even tijd voor zichzelf. Met dit unieke concept hebben deze gezinnen weer de mogelijkheid om samen op vakantie te gaan. De ouders hebben dankzij onze professionele opvang weer even tijd voor andere dingen en kunnen de zorg voor hun kind even overdragen aan onze ervaren begeleiding. Dat geeft rust en daarvoor zijn vakanties bedoeld”, zo zeggen de initiatiefnemers zelf.
De camping telt 23 ruime plaatsen, heeft een modern toiletgebouw en een centraal parkeerterrein zodat het terrein zelf autovrij is. Op de plaatsen is stroom en water aanwezig en de camping heeft WIFI. Meer informatie via www.zorgkamperen.nl of 0528-361291.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.