Dierenpark Wissel verwelkomt tapir

Een tapir. Foto: Common Creative

Een tapir. Foto: Common Creative


Dierenpark Wissel kan het publiek vanaf vandaag een nieuwe diersoort tonen: de Zuid-Amerikaanse tapir. Het mannetje, genaamd Henk, komt uit Aqua Zoo Friesland en gaat in Dierenpark Wissel zijn verblijf delen met de capibara’s (grootste knaagdieren ter wereld) en Coscorobazwanen die van nature in hetzelfde type leefgebied in Zuid-Amerika voorkomen.

Een tapir is een groot zoogdier met een bijzonder uiterlijk. Hij heeft namelijk een langwerpige snuit die lijkt op een kleine slurf. De slurfachtige snuit wordt als vinger gebruikt. Ze pakken hiermee het voer, zoals bladeren en twijgjes) en brengen het naar de bek. De Zuid-Amerikaanse tapir komt voor in de regenwouden van Zuid-Amerika; altijd in de buurt van water, want ze nemen graag een duik.

Om de tapir te laten bijkomen van zo´n spannende reis en in alle rust te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving verbleef hij woensdag achter de schermen in het binnenverblijf. Als alles goed gaat zal Henk vanmorgen rond half 11 zijn eerste stappen in zijn nieuwe buitenverblijf zetten.

Vanuit Aqua Zoo Friesland zijn de vijf capibara´s meeverhuist met Henk. Deze dieren leefden in die dierentuin ook samen in hetzelfde verblijf, zodat ze al aan elkaar gewend zijn. Zo hoeft de tapir niet ook nog eens te wennen aan nieuwe verblijfgenoten. De drie capibara’s van Dierenpark Wissel zijn naar het Friese dierenpark verhuist.

Alle Henken gratis

Om de komst van de nieuwe diersoort te vieren hebben naamgenoten van Henk het weekend van 6 en 7 juli 2013 op vertoon van hun identiteitsbewijs gratis entree tot Dierenpark Wissel.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.