Dierenrijk vervangt borden met app

Alle dieren in Dierenrijk zijn straks terug te vinden in de nieuwe app.

Alle dieren in Dierenrijk zijn straks terug te vinden in de nieuwe app.

Op 21 juli komen Tommie, Elmo, Bert en Ernie uit Sesamstraat naar Dierenrijk toe. Deze dierentuin richt zich speciaal op kinderen en daarom komen de helden van Sesamstraat langs. Kinderen kunnen met hun favoriete Sesamstraatvriend op de foto. Daarnaast is er een speciale rol weggelegd voor Bert en Ernie, zij presenteren namelijk tijdens de WieWeetWatQuiz de nieuwe Dierenrijk app. Deze app is gratis de downloaden en geeft je de mogelijkheid op een interactieve manier kennis te maken met de dieren. Voor de introductie van deze app worden alle informatieborden in Dierenrijk verwijderd, omdat uit onderzoek is gebleken dat bezoekers deze niet of nauwelijks lezen.

Educatie
Dierenrijk kiest vanaf nu voor een nieuwe vorm van educatie. In plaats van diereninformatieborden bij elk verblijf, verzorgt het park dagelijks interactieve dierenshows en kunnen bezoekers de Dierenrijk app downloaden. Met deze app kan men op verschillende plaatsen in het park informatie opvragen over de dieren, maar ook over de shows en de aankomende evenementen.

Tijdens de dierenshows, zoals de olifanten- en zeehondenshow, geven verzorgers informatie over de dieren en hebben bezoekers de mogelijkheid om vragen te stellen. Daarnaast vindt er elke dag een WieWeetWatQuiz plaats. Een quiz waarbij de dierenkennis van bezoekers wordt getest met als hoofdprijs het voeren van de berberapen.

App
Bij de dierenverblijven staan vanaf heden bordjes met de soortnaam, een illustratie van het dier en een nummer. Deze items zijn terug te vinden in de app. Je kan met de app foto’s van de dieren bekijken, leuke weetjes lezen en de plattegrond bekijken. De plattegrond laat meteen zien waar de bezoeker zich op dat moment bevindt. Om ervoor te zorgen dat je niets mist van de evenementen en shows kan er een ‘alert’ aangezet worden, zodat je voor aanvang van de show een melding ontvangt. Ook is het mogelijk om via de app een speurtocht te volgen waarbij je met aanwijzingen door het park langs de dieren wordt gestuurd. Bij de meeste dieren kan een quizvraag over het betreffende dier beantwoord worden. Voor diegenen die geen mogelijkheid hebben om de app te downloaden blijft Dierenrijks Grote Dierenboekje bestaan, waarin ook alle informatie over de dieren te vinden is. De app is zowel voor iOS als voor Android te downloaden. Tevens beschikt Dierenrijk over WiFi.

Voor meer informatie over Sesamstraatdag ga je naar de website. De app is op dit moment nog niet te downloaden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.