Duitse fietsroute viert 10-jarig bestaan

De Duitse fietsroute Vom Teufelsmoor zum Wattenmeer bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden.

De Duitse fietsroute Vom Teufelsmoor zum Wattenmeer bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden.

De Duitse fietsroute Vom Teufelsmoor zum Wattenmeer bestaat inmiddels 10 jaar. Om dit te vieren vertrekken op zondag 25 augustus uit alle windrichtingen begeleide fietstochten naar Bremervörde, waar de deelnemers gezamenlijk het glas zullen heffen op het succesvolle project. De 450 km lange route is al door veel fietsers afgelegd en kenmerkt zich door de aandacht voor natuur en water. In de driehoek tussen de rivieren Weser en Elbe en de Noordzeekust liggen tal van natuurlijke waterlopen, zoals de Wümme, Hamme, Oste, Geeste en Lune. Een groot deel van de route loopt langs deze riviertjes en door beschermde natuurgebieden. De rust en de natuur worden afgewisseld door Hanzestadjes, havens, badplaatsen en dorpjes.

Een van de highlights is het Teufelsmoor. Niet alleen de naam van dit 600 km² grote veengebied ten noordoosten van de Hanzestad Bremen spreekt tot de verbeelding. Op een aantal plekken waar vroeger turf werd gewonnen, mag de natuur eindelijk weer haar gang gaan. Het resultaat is een unieke biotoop met de typische flora en fauna van het hoogveen. Op een warme zomerdag zie je de libellen boven het water vliegen en kun je de krekels horen.

Sinds dit voorjaar is er langs de route een uitgebreid netwerk van E-bike verhuur- en accustations van Movelo, zodat ook als de wind eens een beetje tegenzit niets een ontspannende fietstocht in de weg staat. In de weekenden is het bovendien mogelijk de fiets mee te nemen in de Moorexpress op het traject tussen Bremen en Stade. Het gemoedelijke tempo waarmee de vaak historische treinen door het landschap rijden, past uitstekend bij een uitstapje waarbij onthaasting centraal staat.

Handig bij de voorbereiding én onderweg: de fietskaart ‘Vom Teufelsmoor zum Wattenmeer’ en het infogidsje. Te bestellen op de website, hier vind je ook meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.