Facebook-boot is te huur

De Frederiek op haar ligplaats.

De Frederiek op haar ligplaats.


Een boot is een genot. Dat zullen duizenden Nederlanders onmiddellijk beamen. Het bezit van zo’n vaartuig is echter niet voor iedereen weggelegd. Aanschaf- en onderhoudskosten kunnen iemand er van weerhouden om zo’n schip zelf aan te schaffen. Gelukkig zijn er verhuurmogelijkheden genoeg in Nederland. Niet alleen bij bedrijven, maar ook particulieren. Neem bijvoorbeeld de Frederiek, de klassieke motorboot van Michel en Noor Taanman.

Michel heeft voor de verhuur van zijn schip een Facebookpagina ingericht. Hij benaderde de redactie van Elke Dag Vakantie met dit mailtje: “We hebben een vier persoons motorbootje, ex zeilboot, liggend in de Eilandspolder iets buiten het prachtige dorpje Driehuizen. Je heb geen vergunning nodig om deze boot te varen. Aan boord zijn vier slaapplaatsen. Frederieks haven is aan de voorkant van ons huis in Noord-Holland, verborgen tussen het riet. Op slechts een half uur varen is het “Alkmaardermeer”, maar u kunt er ook voor kiezen om een van de prachtige ringvaartroutes te nemen en te overnachten in het riet aan de dijk. De pittoreske dorpjes Grootschermer, De Rijp en West Graftdijk liggen allemaal op slechts een uurtje varen van de ligplaats. Wij zijn beiden geboren en getogen in de Eilandspolder en kunnen u de mooiste plekken in de buurt aanwijzen. U kunt uw auto parkeren bij ons huis.” Klinkt als een advertentie, niet? Maar voor deze keer publiceren we het zo. Wie belangstelling heeft kan mailen met micheltaanman1@mac.com. En de kosten? De huurprijs is 120,- euro per dag, inc schoonmaak/toeristenbelasting maar ex brandstofgebruik.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.