Expositie Linda McCartney in Wenen

Paul McCartney met twee van zijn kinderen. Foto: Linda McCartney

Paul McCartney met twee van zijn kinderen. Foto: Linda McCartney


Wie ooit een concert van Paul McCartney heeft bezocht (zoals de schrijver van dit artikel ooit in Rotterdam heeft gedaan), zal zich Linda McCartney herinneren als ‘de vrouw in de achtergrond die een beetje op een tamboerijn slaat’. Alhoewel onomstotelijk was bewezen dat het haar volledig aan zangtalent ontbrak, had ze echter wel een andere gave: Die van de fotografie. Door haar meisjesnaam (‘Eastman’) en deze specialiteit ontstond het ‘broodje aap’-verhaal dat ze afkomstig was uit de Kodak-Eastman familie. Dat bleek echter niet het geval.

Tot 6 oktober is er in het Hundertwasser museum in het Kunst Haus Wien in Oostenrijk een overzichtstentoonstelling van 190 foto’s van Linda McCartney. Hoewel Linda McCartney altijd bekend zal blijven als de vrouw van ex-Beatle Paul McCartney, is haar werk als fotografe niet onverdienstelijk. Omdat zij in de muzikale wereld vertoefde, was zij in de gelegenheid om tientallen bekende artiesten op de gevoelige plaat te zetten. Onder het tentoongestelde werk foto’s van onder meer Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Aretha Franklin, Frank Zappa en Eric Clapton. Behalve portretfotografie legde zij zich later ook toe op dieren, planten, stillevens en landschappen waarvan een selectie te zien is. Meer informatie: www.kunsthauswien.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.