Helft honden mee op reis

De helft van mensen met een hond neemt het dier mee op vakantie, anders missen ze hun huisdier te veel.

De helft van mensen met een hond neemt het dier mee op vakantie, anders missen ze hun huisdier te veel.

Veel mensen kunnen hun hond niet missen als ze op reis gaan, daarom nemen ze hem vaak mee op vakantie. De helft van de ondervraagden geeft aan de hond gewoon mee te nemen op vakantie. Dat blijkt uit een onderzoek van Skyscanner onder 1000 hondenbezitters. Een op de vijf zegt nog nooit zonder hond op vakantie te zijn geweest en 20% zegt dat het gezelschap van hun hond de vakantie compleet maakt. Nog meer dan wanneer de eigen kinderen of vrienden mee zijn.

Vrouwen missen de hond
En als de hond niet mee kan wordt het huisdier heel erg gemist. De hond wordt vaak gezien als beste vriend van de man maar het zijn de vrouwen die hun hond het meeste missen op vakantie. Vrouwelijke hondenbezitsters missen hun trouwe viervoeter zelfs meer dan hun partner, vrienden of familie als zij op reis zijn. Mannen missen hun partner het meest wanneer zij zonder hen op vakantie zouden gaan, terwijl vrouwen juist aangeven hun hond het allermeest te missen. Slechts 21% van de vrouwen gaf aan ook hun partner het meest te missen, maar een meerderheid van 37% verkiest voor de geliefde viervoeter.

Bellen met je viervoeter
Sommige baasjes gaan erg ver om in contact te blijven met hun huisdier terwijl ze op vakantie zijn. 40% belt of smst vanuit het vakantieadres om te checken of alles goed gaat met Max en 14% geeft toe weleens tegen hun hond te praten aan de telefoon. 5% gaat nog een stapje verder en skyped met hun hond en 6% stuurt zelfs heel traditioneel een kaartje.

Foto mee van je huisdier
Het onderzoek toont ook aan dat veel reizigers zich niet compleet voelen als zij zonder hun trouwe viervoeter op vakantie gaan en 22% neemt daarom een foto mee van hun hond. Hoewel de hond de reiziger niet weerhoudt om op vakantie te gaan, geeft toch 3% aan de vakantie weleens eerder afgebroken te hebben vanwege het missen van hun hond.

Baasjes blijven in contact met hond op vakantie

 

Bellen of sms’en over hoe het gaat

40%

Praten tegen hond aan telefoon

14%

Een kaartje sturen

6%

Voegt naam hond toe op kaartje

 5%

Skype

5%

Video link

2%

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.