Hotel op de pier van Scheveningen

De Scheveningse Pier staat al een tijdje leeg met weinig nieuwe plannen. EasyHotel wil daar verandering in brengen.

De Scheveningse pier staat al een tijdje leeg met weinig nieuwe plannen. EasyHotel wil daar verandering in brengen.

De pier van Scheveningen staat al een tijdje te koop. Het leek erop dat niemand interesse had in de pier maar daar is nu verandering in gekomen. EasyHotel ziet het wel zitten om een hotel te openen op de pier. Daarmee zou je denken dat de pier gered is maar ze zoeken nog wel partners om het mogelijk te maken. Het hotel op de Pier zou het vierde hotel van de keten in Nederland zijn na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De hotelformule maakt deel uit van de easyGroup, waaronder ook vliegtuigmaatschappij easyJet valt. Op 24 september wordt de pier geveild en wordt duidelijk of de wens van de hotelketen in vervulling gaat.

EasyHotel
EasyHotel staat erom bekend leegstaande kantoorpanden te transformeren tot een budgethotel. Deze formule wil de hotelketen ook op de Pier toepassen. Ze denken dat ze Scheveningen zo op de kaart kunnen zetten want het hotel heeft 19 ketens wereldwijd en is dus bekend bij veel reizigers. ‘We hopen dat de partij die de Pier koopt ons benadert voor een partnerschap. Het is een tragedie dat dit icoon er nu zo bij staat. De Pier is een unieke locatie voor een hotel en leent zich uitstekend voor het easyHotel-concept.’ zegt Dan Metcalfe, master franchisenemer van easyHotel Benelux.

Goed voor de buurt
Ook denkt Metcalfe dat het hotel een positief effect heeft voor de lokale horeca ondernemers. Andere hotels over de wereld hebben al bewezen dat een easyHotel kan helpen. De hotels bieden namelijk geen ontbijt of diner aan, daarvoor moeten gasten naar een gelegenheid in de buurt.

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.