Je kunt ook op een rustiger moment naar de Alpe d’Huez

Het fietsmekka rond de Alpe d'Huez.

Het fietsmekka rond de Alpe d’Huez.


Twee etappes in de 100ste Tour de France die de regio van het Franse bergdorp Vaujany aandoen. Vandaag op 18 juli eindigt de 18de etappe op de Alpe d’Huez en een dag later wordt er gestart in Bourg d’Oisans aan de voet van de col du Glandon richting le Grand Bornand.

De wielerfans zullen ongetwijfeld in grote getalen naar de Tour komen, zeker nu de Nederlandse top wielrenners van de Belkin ploeg Bauke Mollema en Laurens ten Dam het zo goed doen. De kans op een Nederlandse overwinning op de Alpe d’Huez is in jaren niet zo groot geweest.

Het pittoreske bergdorp Vaujany, op steenworp afstand van Alpe d’Huez is vooral voor fietsers een geliefd uitgangspunt. Met de klassieke bergcols zoals de Col du Glandon en de Croix de Fer voor de huisdeur is Vaujany de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar fietsmekka. Fietsen en mountainbiken zijn twee van de vele bergactiviteiten die Vaujany gedurende de zomer aanbiedt. Voor jong en oud zijn er passende routes en bikers kunnen zelfs met de grote cabinebaan bergop voor single tracks en een lange downhill over Glacier de Sarenne.

Vaujany ligt in het hart van de Oisans, beroemd van de magische bergtoppen beklommen door beroemde bergbeklimmers. Als bezoeker heb je zicht op de toppen van de L’Etendard, Taillefer, Pic Blanc, Meije. Voor meer informatie kijk op www.vaujany.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.