Kinderen gratis op zomervakantie

Kinderen kunnen gratis mee naar een van de Nivon-natuurvriendenhuizen, zo kunnen ze deze zomer de natuur ontdekken.

Kinderen kunnen gratis mee naar een van de Nivon-natuurvriendenhuizen, zo kunnen ze deze zomer samen de natuur ontdekken.

Nivon-natuurvriendenhuizen hebben deze zomer een bijzondere actie: In juli en augustus mogen twee kinderen (t/m 16 jaar) gratis mee per betalende volwassene naar Nederlandse Nivon-natuurvriendenhuizen. De natuurvriendenhuizen willen het voor gezinnen die iets minder hebben mogelijk maken om op vakantie te gaan.  Kinderen spelen met elkaar in de natuur, scharrelen en ontdekken. Dat is het belangrijkste dat we ze geven kunnen. (Groot)ouders en (klein)kinderen komen naar plekken in de natuur voor een verblijf dat tussen eenvoudig en luxe inzit.

Nivon wil iets terug doen
“Luxe en vermaak is echt niet nodig”, vindt Benice uit Almere die samen met partner Borre en hun kinderen Dave (4) en Madieke (1,5) in het Drentse Hunehuis op de Havelterberg verblijft. De natuurvriendenhuizen danken hun bestaan aan het bieden van vakanties aan arbeidsgezinnen. De huizen werden door de arbeiders eigenhandig gebouwd, gekocht en onderhouden. Nog altijd draait het Nivon op vrijwilligers met een sociaal hart: iets doen voor mensen die het minder hebben is een belangrijke drijfveer voor hun inzet. Benice ziet dat je ook in deze tijd met zo’n prijsactie iets kunt betekenen voor minder draagkrachtige ouders.

Het verblijf
Gasten verblijven van één tot zes nachten op twee- of meerpersoonskamers en delen het gebruik van een uitstekende keuken, eetzaal en sanitair.  Al het gerei om te koken is aanwezig. Voor ouders die zonder partner komen is de gemoedelijke sfeer en het makkelijke contact leggen met andere gasten een duidelijke meerwaarde. Elke week doet minstens één huis mee aan deze zomeractie kinderen gratis.  Eén betalende volwassene mag twee kinderen gratis meenemen om te overnachten. Afhankelijk van het huis betalen volwassen Nivonleden tussen de €18,20 en €22,25 per nacht, niet-leden iets meer. Alle gasten betalen een minimaal bedrag aan toeristenbelasting.

De zomeractie loopt nog in de volgende natuurvriendenhuizen/periode:

21 – 28 juli           August Reitsmahuis – Hoek van Holland (Zuid-Holland)

28 juli – 4 aug     Den Broam – Buurse (Overijssel)

28 juli – 4 aug     Koos Vorrinkhuis – Lage Vuursche (Utrecht)

4-11 aug              Allardsoog – Een-West (Drenthe)

4-11 aug              Morgenrood – Oisterwijk (Noord-Brabant)

11-18 aug            Eikhold – Heerlen (Limburg)

18-25 aug            Banjaert – Wijk aan Zee (Noord-Holland)

25 aug-1 sept    Hoek van Holland – August Reitsmahuis (Zuid-Holland)

Voor meer informatie of reserveren ga naar de website

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.