Newcastle klaar voor festivalseizoen

Het EAT! Festival in Newcastle begint dit weekeind en is voor echte foodies een aanrader, met veel nieuwe gerechten en andere smaken.

Het EAT! Festival in Newcastle begint dit weekeind en is voor echte foodies een aanrader, met veel nieuwe gerechten.

In heel Europa zijn de festivals weer begonnen en ook Engeland blijft niet achter. Veel mensen maken zich klaar om de komende maanden verschillende evenementen te bezoeken die in het teken staan van cultuur, eten en drinken of muziek van nationale en internationale artiesten. De Engelse stad Newcastle heeft ook verschillende festivals in de planning staan. De festival sfeer is hier de komende maanden goed te voelen bij het EAT!Festival of het Summertyne America Festival.De keuze qua festivals is enorm in het Noordoosten van Engeland de komende periode. Van country tot house en van nationale tot internationale artiesten. Hieronder 4 tips van festivals die een bezoek waard zijn in Newcastle.

Tip 1: ‘England meets Americana’
Vanaf 19 juli vindt het Summertyne Americana Festival plaats in het muziekgebouw van Newcastle, The Sage Gateshead. Geniet van grote namen als The Mavericks, Martha Wainwright en The Heritage Blues Orchestra. Laat je meevoeren door de verschillende Amerikaanse muziekstromingen, zoals deep southern soul, blues, gospel, country en folk. Americana heeft voor ieder wat wils. Swing mee met het Summertyne gospelkoor en laat je door de krachtige en soulvolle stemmen van de McCrary Sisters meevoeren. Het zal lijken alsof je je in Nashville begeeft.

Summertyne Americana Festival van 19 tot en met 21 juli. Outdoor stage is gratis, toegangskaarten voor optredens binnen zijn verkrijgbaar vanaf £ 10.50. Kijk voor meer informatie op de website.

Tip 2: Bouw je eigen cake-toren!
Stel je eens voor, een stad gemaakt van cake. Tijdens het EAT! Newcastle Gateshead kun je genieten van allerlei bekende gebouwen volledig gemaakt van cake. Zowel professionele bakkers als amateurs kunnen hier hun cakedroom verwezenlijken. Het EAT! festival in Newcastle heeft verschillende onderdelen waar je als food-liefhebber kunt genieten van nieuwe gerechten, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Tijdens het onderdeel EAT! Street & The Boiler Shop wordt Newcastle voor twee weken omgetoverd tot een internationale, culinaire hoofdstad. Is het lekker weer? Geniet dan buiten op straat van Oosterse, Mediterrane of Zuid-Amerikaanse gerechten.

EAT! Newcastle Gateshead van 23 augustus tot en met 8 september. Prijzen verschillen per onderdeel, maar toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf £ 3. Voor meer informatie ga je naar de website.

Tip 3: Hét tuinfeest van Durham
Speciaal voor The Hardwick Live Garden Party opent het Hardwick Hall Hotel op 14 september haar achtertuin voor een van de grootste tuinfeesten uit de regio. Rockgroep Texas is een van de hoofdoptredens bijgestaan door grote artiesten als Jools Holland en Alison Moyet. Ook Britain’s Got Talent ‘Loveable Rogues’ zal samen met andere lokale artiesten acte de presence geven. Even geen zin in een band? Bezoek dan de Manor Born DJ stage waar verschillende dj’s hun muzieksets ten gehore brengen.

The Hardwick Live Garden Party op 14 september. Toegangskaart voor volwassenen £ 39. Meer informatie vind je op de website.

Tip 4: Ierse cultuur snuiven op het Tyneside Irish festival
Fan van Ierse folk, de traditionele muziekstijl uit Ierland? Kom dan van 16 tot en met 27 oktober naar het Tyneside Irish Festival. Het programma staat boordevol Ierse muzikanten als Martin Hayes, Damien Dempsey en Brian Kennedy. Voor de cultuurliefhebbers staat er ook een boeklezing op het programma van schrijver en historicus Ultan Cowley. Op de universiteit van Northumbria worden tevens Ierse historische lezingen verzorgd.

The Tyneside Irish Festival van 16 tot en met 27 oktober. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf £ 3. Ga voor meer informatie naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.