Nieuw luchtvaartmuseum in Londen

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft nu, naast de kabelbaan in Londen, een museum geopend over luchtvaart.

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft nu, naast de kabelbaan in Londen, een museum geopend over luchtvaart.

Na het openen van de Emirates Air Line, een kabelbaan over de Theems, heeft de Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates (hoofdsponsor van het project) niet stilgezeten. Sinds kort is er naast de kabelbaan ook de Emirates Aviation Experience te bezoeken. Dit is een nieuw indoor luchtvaart-themapark en richt zich vooral op de commerciële luchtvaart. In deze Londense attractie vind je verschillende onderdelen van de commerciele luchtvaart zoals  vliegsimulators en modelbouw-vliegtuigen. Daarnaast krijg je er meer uitleg over de luchtvaart op een leuke manier want het museum is bedoelt als ‘een mix van plezier en educatie’.

Je vindt in het museum  twee flight simulators van een Airbus A380 en een Boeing 777. Je mag in de cockpit plaatsnemen om het vliegtuig te besturen. Het is de eerste keer dat een luchtvaartmaatschappij simulators openstelt voor publiek. Veel van het museum is wel gericht om de luchtvaartmaatschappij Emirates, ook omdat zij het museum hebben opgericht. Zo kun je plaatsnemen in een replica van een economy class-cabine van de luchtvaartmaatschappij uit Dubai, en luchtvaartdocumentaires bekijken via het Ice-entertainmentsysteem van Emirates.

Het museum is elke dag open 8.00 tot 19.00 uur. Voor een kaartje betalen volwassen 3 pond (3,50 euro) en kinderen onder twaalf jaar 1,50 pond (1,75 euro). Vliegen in de simulator is bij die prijs echter niet inbegrepen. Een ‘simulator experience’ van dertig minuten kost 45 pond (zo’n 52 euro) wanneer je van tevoren online boekt. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.