Nieuwe Nederlands-Duitse kanorondtocht

Er is nieuwe kanoroute die je kan varen door de waterrijke Nederlands-Duitse grensregio.

Er is nieuwe kanoroute die je kan varen door de waterrijke Nederlands-Duitse grensregio.

Er is een nieuwe route die kan je kanoën waardoor je een rondje in de waterrijke Nederlands-Duitse grensregio kunt varen. Het water daar was onder veel mensen al bekend als een kanoplek maar er was geen uitgezette route. Na wat aanpassingen is de KanoRonde geopend en hebben ze op een kaartje zichtbaar gemaakt hoe je met de kano een rondje kan varen. Tijdens het kanoën kom je langs leuke plaatsjes met een rijk verleden, landgoederen, molens en boerderijen op de oevers. Dit zorgt voor veel afwisseling. De kunstobjecten van het project kunstwegen bevinden zich als interessante accenten her in der in het landschap. Enkele objecten liggen direct langs de kanoroute.

De route
De 40 km lange KanoRonde kan in de Duitse waterstad Nordhorn, maar ook op elke andere instapplaats langs de route beginnen. Het is aan te raden de hele tocht in twee of drie etappes te kanoën. Via de Vechtesee gaat het over de rivier de Vechte langs klooster Frenswegen naar het historische stadje Neuenhaus, dat met zijn grachten doet denken aan Nederland. Na Neuenhaus gaat de tocht verder over de Dinkel naar de heerlijkheid Lage. De burcht werd in 1626 in de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje verwoest, maar het pittoreske gehucht is evenwel de moeite waard.

Via de Dinkel, het Omleidingskanaal en het Almelo-Nordhornkanaal gaat het terug naar Nordhorn. Onderweg is een bezoek aan Landgoed Singraven in een prachtig park vlakbij Denekamp een echte aanrader. Karakteristiek voor de binnenstad van Nordhorn zijn de grachten. Leuk om de stad vanaf het water te verkennen. Maar vergeet niet om ook aan land te gaan. De interessante geschiedenis van de voormalige textielstad Nordhorn wordt gepresenteerd in het ‘Stadtmuseum’. In de dierentuin zijn wel 90 verschillende diersoorten te bewonderen.

Het kaartje
Van de KanoRonde is een handig kaartje beschikbaar met alle bezienswaardigheden en campings onderweg, de in- en uitstapplaaten en de overdraagplaatsen. U kunt natuurlijk zelf uw kano meebrengen of er eentje huren. De VVV´s van Nordhorn, Denekamp en Neuenhaus helpen u graag bij het huren van een kano over het boeken van een overnachting. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.