Olifantenboycot leidt tot succes

Rijden op een olifant lijkt leuk maar het is niet goed voor de olifant, toch zijn veel toeristen hier niet van op de hoogte. Foto: ©WSPA

Rijden op een olifant lijkt leuk maar het is niet goed voor de olifant, toch zijn veel toeristen hier niet van op de hoogte. Foto: ©WSPA


De actiegroep WSPA claimt dat zijn oproep tot boycot van olifantenritjes op toeristische locaties tot succes heeft geleid. Reisorganisaties Djoser Reizen en Stip Reizen hebben namelijk besloten om op korte termijn olifantenritjes en –shows volledig uit hun reisaanbod te schrappen. De beslissing van Djoser en Stip volgt na een actieoproep van WSPA op social media. Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Stap van de olifant af!’ waarmee WSPA reisorganisaties en toeristen oproept om van de olifant af te stappen.

WSPA supporters gaven volgens de organisatie massaal gehoor aan de oproep van WSPA om via social media als Facebook en Twitter in actie te komen tegen het aanbieden van olifantenritjes en –shows. WSPA schakelde de hulp van haar supporters in nadat zij eerder geen bevredigend antwoord kreeg op de herhaaldelijke verzoeken aan Djoser Reizen en Stip Reizen om te stoppen met olifantenritjes.

Ruud Tombrock, directeur WSPA Nederland: “We zijn erg tevreden met deze koerswijziging van Djoser en Stip, dit is goed nieuws voor de olifanten. Daarnaast zijn we blij met de grote hoeveelheid mensen die deze week in actie is gekomen voor deze dieren. WSPA gaat door met de campagne en vraagt ook andere Nederlandse reisorganisaties af te stappen van de olifant. Hopelijk volgen zij snel dit goede voorbeeld van Djoser en Stip.”

Hoewel Djoser Reizen eerdere acties en oproepen van WSPA naast zich neerlegde, heeft ook zij nu besloten haar reisprogramma aan te passen. Djoser laat in een bericht weten: “Wij ondersteunen deze actie en zullen onze reisbegeleiders en reizigers jullie boodschap overbrengen.” Stip Reizen liet op haar beurt weten: “Recentelijk is bij ons de beslissing genomen om de olifantentrekkings en dieronvriendelijke olifantenexcursies uit onze programma’s te weren. Ingaande in ieder geval per winterseizoen 2013/2014 en daar waar mogelijk eerder.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.