Record ‘hoogste luchtkampeerders’

Het uitzicht dat de twee mannen hebben als ze donderdagmorgen wakker worden....

Het uitzicht dat de twee mannen hebben als ze donderdagmorgen wakker worden….


Koen Brouwer en Rens Polman proberen vannacht een bijzonder record te vestigen, dat van ‘hoogste luchtkampeerders in Nederland ooit’. De twee hangen hun tent aan de hoogste toren van Nederland: de Euromast in Rotterdam. Deze nacht brengen ze door met een gapend gat van bijna honderd meter onder zich. Morgenochtend rond de klok van 8 uur worden ze weer naar beneden getakeld. 

Het tentje dat Koen en Rens gebruiken is een zogenaamde portal-edge en wordt normaal gebruikt door bergbeklimmers om aan steile rotsen te overnachten. Koen Brouwer: ‘Het is voor mij een droom die uitkomt en voor mijn moeder een nachtmerrie die waarheid wordt. Ik kan niet wachten.”

Onder de naam ‘Lieve Bertha’ maken Koen (22) en Rens (21) normaal muziek en filmpjes, die uitgezonden worden via 101.TV. Op de zender – waar ook deze recordpoging te zien is- zijn eigen programma’s als 101Barz, The Next MC en BNN University te zien. Ook worden er (ingekorte) programma’s van BNN uitgezonden. 101.TV is ook te volgen op Facebook.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.