Reiswebsite helpt vliegreizen vergelijken

Voordat je een vliegreis boekt zijn er verschillende dingen die je moet uitzoeken, deze reiswebsite helpt je daarbij.

Voordat je een vliegreis boekt zijn er verschillende dingen die je moet uitzoeken, deze reiswebsite helpt je daarbij.

Vliegveldinfo.nl helpt reizigers met het vinden van goedkope maar ook handige vliegreizen. Doordat vliegen de afgelopen jaren veel goedkoper geworden is, kunnen meer mensen met het vliegtuig op vakantie. Hierdoor wordt er ook vaker gebruik gemaakt van kleinere regionale vliegvelden. Het kopen van een goedkoop vliegticket via bijvoorbeeld Ryanair is in een handomdraai gedaan, maar goede informatie over de kleinere regionale vliegvelden was nauwelijks voor handen. Vliegveldinfo.nl vond dat daar verandering in moest komen en zijn 3 jaar geleden begonnen met het verzamelen van kennis. Zij hebben inmiddels informatie over 175 Europese vliegvelden. Hieronder vind je een paar dingen waar je op kan letten tijdens het boeken van je vliegreis.

Goedkoop is niet altijd beter
Veel vaker dan vroeger plannen en boeken mensen hun eigen vliegreis, uiteraard met behulp van het internet. Het vinden van een goedkoop vliegticket wordt steeds makkelijker door allerlei acties en vergelijkingssites die de je veel werk uit handen nemen. Maar een goedkoop vliegticket is niet hetzelfde als een goedkope reis. Ryanair biedt bijvoorbeeld vaak goedkope tickets aan van Weeze Airport naar Stockholm Skavsta Airport, gelegen op 100 kilometer van het centrum van Stockholm. De grote afstand tussen het vliegveld en de stad zorgt ervoor dat er extra kosten moeten worden gemaakt. De busreis van het vliegveld naar Stockholm en weer terug kost 279 SEK, omgerekend € 32. Qua tijd is het ook niet voordelig, de busrit van Stockholm Skavsta Airport naar Stockholm duurt bijna anderhalf uur.

Auto of Openbaar vervoer
Geld en tijd zijn ook belangrijke issues bij vertrek. Een rit met de auto van Utrecht naar Weeze Airport duurt 1 uur en 30 minuten terwijl een rit naar Amsterdam Airport Schiphol minder dan de helft van de tijd in beslag neemt. De hoge brandstofkosten van tegenwoordig hebben ervoor gezorgd dat een langere autorit niet alleen meer tijd in beslag neemt maar ook veel extra geld kost. De trein is daarom vaak een goed alternatief, maar Schiphol is het enige Nederlandse vliegveld dat rechtstreeks met de trein bereikbaar is. Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde zijn met het openbaar vervoer alleen per bus bereikbaar.

Parkeren
Reizigers die kiezen voor de auto doen er verstandig aan van tevoren de parkeertarieven van de Nederlandse, Belgische en Duitse vliegvelden te bekijken. Uit het laatste Lenterapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ blijkt dat een week parkeren veel goedkoper is Duitsland dan in Nederland en België. In Nederland is een week parkeren het goedkoopst op Groningen Airport Eelde en Eindhoven Airport. Samengevat is het niet alleen de prijs van het vliegticket dat van belang is, randzaken zoals parkeertarieven en vervoer van en naar het vliegveld moeten ook worden meegenomen in de beslissing.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.