Routekaart voor duurzame Amerika reis

Voor toeristen die duurzaamheid belangrijk vinden is er nu een speciale routekaart door Noordwest Amerika

Voor toeristen die duurzaamheid belangrijk vinden is er nu een speciale routekaart door Noordwest Amerika

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor veel toeristen. Er zijn dan ook meer bestemmingen waar je ‘groen’ heen kan gaan, zoals het Noordwesten van Amerika. Het is nu mogelijk dit gebied als geotoerist te ontdekken. Travel Oregon, Washington State en National Geographic Society hebben hun krachten gebundeld om op een duurzame manier de Central Cascades (het centrale Cascadegebied) te ontdekken. Samen met de lokale bewoners zijn er 7 themaroutes in kaart gebracht afgestemd op het ‘geotoerisme’.

Alle themaroutes zijn in lijn met het geotoerisme, ook wel vergelijkbaar met de term ‘duurzaam toerisme’. Centraal staat het behoud van het specifieke geografische karakter van een plaats, de bevolking en het milieu, waarbij interesse is voor zowel natuur als cultuur. Het resultaat van de samenwerking is: een informatieve routekaart van de regio met daarin 7 aanbevolen routes.

1. Gevormd door water, vuur en ijs
Vulkanische uitbarstingen, kruiend ijs en massieve gletsjers hebben hun markeringen in het gebied achtergelaten. De erosie van de jaren heeft een gebied van uitersten gevormd, waar de tekenen van verwoesting en herstel duidelijk zichtbaar zijn.

2. De stammen van het noordwesten
De oorspronkelijke bewoners van het noordwesten van de VS koesteren eeuwenoude tradities en culturen. Zo staan de indianen bekend om hun handgemaakte wandtapijten, hun nauwe verbondenheid met de natuur, spiritualiteit en het belang van pure ingrediënten en verse zalm.

3. Onze ‘roots’
De vele natuurlijke bronnen en indrukwekkende landschappen trekken millennia lang volk. Van de Indianen tot de Oregon Trail pioniers. Op zoek naar nieuwe manieren om in harmonie met elkaar en de natuur te leven, heerst nog altijd de creatieve en ‘doe-het-zelf’ instelling van de eerste bewoners.
‘De verhalen over de ‘Cascadians’ in het noordwesten van de VS zijn minstens net zo indrukwekkend en uiteenlopend als het landschap.

4. Avontuurlijke belevenissen
Van snelstromende rivieren en besneeuwde bergtoppen tot een krachtige wind in de Columbia River Gorge en steile klimwanden bij grillige rotsformaties; het Cascadegebergte heeft voor iedere sportieveling of adrenalinejunkie wel iets te bieden.

5. Een toevluchtsoord voor reactie en rust
Machtige bergen, kraakblauwe beekjes, dichtbegroeide groene bossen en een verscheidenheid aan flora en fauna maken het gebied elk seizoen aantrekkelijk om de wildernis in te trekken. Liefhebbers kunnen kiezen voor een lange trektocht in het achterlandschap of juist een kortere autoroute over één van de ‘scenic byways’ (letterlijk vertaald: bezienswaardige route) en alles wat daartussen zit.

6. Ambitieuze dromers
Dromers en visionairs raken geïnspireerd door de prachtige en ruimtelijke omgeving en de ‘open mind’ instelling van de bewoners; een gouden combinatie om nieuwe ideeën tot uiting te brengen.

7. Smakelijke natuur
Een gematigd klimaat, geruime neerslag en de ontelbare valleien met unieke groeicondities maakt de Central Cascades tot een vruchtbaar gebied met een variëteit aan smaken. Bekend van de lokale en biologische producten en ingrediënten, is de fijnproever in zijn of haar element in dit gebied. Vooral bekend zijn de vele soorten vers fruit, champignons, truffels, zalm, lokale wijnen en bieren en diverse zeevruchten.

Nieuwsgierig geworden naar de routemap? Dan kun je hem hier downloaden of vraag deze aan via oregon@burosix.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.