Strandzeilen en meer in Duinkerken

In Duinkerken kun je strandzeilen, dit is een soort zeilen op het strand in een speciale blokart,

In Duinkerken kun je strandzeilen, dit is een soort zeilen op het strand in een speciale blokart,

In Duinkerken kun je deze zomer verschillende activiteiten op het strand ondernemen. Zo kun je zeilen zonder in het water te gaan door een cursus strandzeilen te volgen. Dit kan op de brede en kilometerslange stranden van Malo-les-Bains bij Duinkerken. Er is ook een nieuwe trend op het gebied van lichaamsbeweging die je kan proberen: Longe-Côte, waterwandelen oftewel peddelen zonder kano. Gehuld in een wetsuit en met een roeispaan loop je al roeiend door de branding. Als je even klaar bent met alle inspanning dan kun je picknicken boven in de 58 meter hoge belfort van Duinkerken en ’s middags een architectuurwandeling maken langs de prachtige Belle Époque kustvilla’s.

Scheuren over het strand
Strandzeilen is een spectaculaire en uitdagende activiteit, waarbij de kracht van de wind gebruikt wordt om zo hard mogelijk over het strand te racen. Je zit in een snelle zeilwagen, een blokart, een soort driewieler voorzien van een groot zeil.  De VVV van Duinkerken heeft een speciaal strandzeilweekend arrangement met een hotelovernachting en onderricht in de basistechniek door een gediplomeerd instructeur.  Prijs vanaf 105 euro per persoon.

Peddelen zonder kano
In Nederland volslagen onbekend maar een jaar of acht geleden in Duinkerken door een roei instructeur bedacht en inmiddels in veel Franse kustplaatsen populair: Longe Côte. Je loopt met een wetsuit aan en een peddel in je hand tot aan je middel de zee in en vervolgens wandel je al roeiend door de branding. Ook voor deze sportactiviteit  biedt VVV Duinkerken een speciaal arrangement waarin onder meer een hotelovernachting met ontbijt, een diner in een restaurant aan de boulevard en zondagochtend een uur introductie les inclusief wetsuit en schoenen.

Belle Époque
Zijn veel kustplaatsen langs de Belgische kust volgebouwd met grote lelijke flatblokken, het Franse Duinkerken is aan deze bouwwoede ontsnapt. Liefhebbers van Belle Epoque architectuur komen zonder meer aan hun trekken met een Nederlandstalige rondleiding langs bijzondere villa’s in Malo-Les-Bains. Kosten bedragen € 4,- per persoon.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.