Tien tips voor Sydney


In onze virtuele wereldreis brengen we vandaag een bezoek aan het Australische Sydney. Eén van de eerste tips is: Zorg dat je een goede beschermingsfactor zonnebrand hebt, want het kan daar bijzonder warm worden.

Onze andere tien tips voor deze wereldstad:

  1. Voor een culinair hoogstandje zou je kunnen overwegen om in oktober te gaan, omdat dan de ‘Good Food’-month gehouden worden, waarop alle horecagelegenheden in de stad op inspelen.
  2. Bezoek de botanische tuinen, waar je door de beheerders wordt uitgenodigd om de bomen te knuffelen.
  3. Iedereen wil graag de Sydney Harbour Bridge beklimmen, maar de prijs daarvan is 189 dollar en dan mag je ook nog eens niet je eigen fototoestel meenemen. De Pylon Outlook staat er vlakbij, is bijna even hoog, met 9,50 dollar per persoon aanmerkelijk goedkoper en je mag er zelf foto’s maken van hetzelfde uitzicht als vanaf de brug.
  4. Er liggen zes eilanden in de monding van de haven van Sydney, maar op slechts eentje daarvan (Cockatoo Island) mag je kamperen en dat heeft als voordeel dat je een schitterend uitzicht op de stad hebt.
  5. Met Scenic Fitness krijg je een gids die met je meerent en die je onderweg vertelt over de leukste dingen van de stad.
  6. The Rocks Discovery Museum laat je de geschiedenis van de stad zien.
  7. Het Sydney Observatorium gunt je een blik op de sterrenhemel op dit werelddeel.
  8. The Garden of Friendship is de naam van een Chinese tuin in deze regio.
  9. Het Australisch Maritiem Museum gaat in op de scheepsgeschiedenis van het land.
  10. In het Sydney Aquarium loop je via een grote glazen tunnel door het zeegebied.

En als je daar toch bent bezoek dan ook het Sydney Opera House. Het is een van de attracties van de poster van de virtuele wereldreis.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.