Tips tegen woninginbraak tijdens vakantie

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de kans kleiner is dat er ingebroken wordt in je huis als je op vakantie bent.

Er zijn tips om ervoor te zorgen dat de kans kleiner is dat er ingebroken wordt in je huis als je op vakantie bent.

Op vakantie gaan is leuk maar een van de grote zorgen is hoe laat je je huis veilig achter? Het zou echt een domper op de vakantievreugde zijn als je terug komt en je ontdekt dat er ingebroken is. Daarnaast is het aantal inbraken ook toegenomen, dus nog een reden om je huis goed beveiligd achter te laten. Als je niet thuis bent tijdens je zomervakantie is de kans op inbraak groter omdat er van buitenaf vaak te zien is dat het huis even niet bewoond wordt. Securitas geeft elf tips om het huis er zo bewoond mogelijk uit te laten zien wanneer de bewoners op vakantie zijn.

De buren
Marielle Stabel van Securitas: ‘Bijna twee derde van de Nederlanders vraagt de buren om tijdens hun afwezigheid in de zomervakantie extra goed op te letten. Zij kunnen bijvoorbeeld de post weghalen en de gordijnen open en dicht doen. Heel verstandig, want inbrekers zijn in deze periode extra alert.’

Tips
Hieronder vind je 11 tips om je huis zo veilig mogelijk achter te laten:

1.       Zorg voor een lege brievenbus, die niet uitpuilt. Laat de buurman bijvoorbeeld elke dag de post van de deurmat halen.

2.       Zet een lampje aan. Belangrijk: zorg dat niet elke keer hetzelfde lampje aangaat, maar wissel af.

3.       Vraag de buren om elke dag, ’s ochtends en ’s avonds, de gordijnen open en weer dicht te doen.

4.       Zorg dat er een auto voor de deur staat.

5.       Sluit de ramen goed.

6.       Laat ladders en ander gereedschap niet rond het huis slingeren.

7.       Zet containers achter slot en grendel.

8.       Spreek op het antwoordapparaat niet in dat u op vakantie bent.

9.       Meld niet op social media dat je op vakantie gaat. Mocht u dit toch leuk vinden, doe dit dan pas bij thuiskomst. Als er kinderen in het spel zijn, let dan ook op wat zij op social media plaatsen.

10.   Zorg dat het zicht op uw huis niet belemmerd wordt door bijvoorbeeld een hoge heg, zodat buurtbewoners het in de gaten kunnen houden vanuit de straat.

11.   Berg waardevolle spullen, zoals een tablet of laptop, uit het zicht op.

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.