Toeristen keren terug naar Griekenland

Rondkijken in Knossos is alsof je in een tijdmachine stapt.

Rondkijken in Knossos is alsof je in een tijdmachine stapt.


Na een enorme dip, veroorzaakt door de crisis, gaat de Nederlandse toerist weer massaal op vakantie naar Griekenland, zo blijkt onder andere uit deze publicatie van de krant Metro. Grote touroperators verwachten dit jaar een stijging van 10 tot 15 procent in het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar. Ook bij reisorganisatie Corendon is Griekenland, na Turkije, de meest geboekte bestemming. Mocht je op vakantie gaan naar de Griekse eilanden, dan mag je een bezoek aan deze bijzondere archeologische schatten niet overslaan. Elke Dag Vakantie.nl zet ze even voor je op een rijtje.

Asklepieion in Kos
Op deze uitgestrekte archeologische vindplaats is het eerste ziekenhuis ter wereld gebouwd, een antiek Grieks sanatorium waar chronisch zieke patiënten werden verzorgd. Dit ziekenhuis is gebouwd door Hippocrates, de meest bekende arts van de oudheid. De gebouwen liggen op een helling en worden verbonden door meerdere terrassen met indrukwekkende, marmeren vrijstaande trappen. Als bezoeker kun je door de marmeren tempels lopen en staan in de oude kamers van patiënten. In het museum zijn oude medische instrumenten te bezichtigen. Een fijne bijkomstigheid is dat je vanaf deze vindplaats een schitterend uitzicht hebt over de kustlijn van Kos en Turkije.

Knossos in Kreta
Op slechts 5 kilometer afstand van de hoofdstad Heraklion ligt de oudste stad van Europa, Knossos. Dit is de belangrijke archeologische vindplaats van het eiland. Er is bewijs gevonden deze plaats werd bewoond tijdens de neolithische tijd (6000 v.C.). In 1900 voor Christus bouwde de Minoïsche beschaving het eerste Minoïsche paleis over de ruïnes van de neolithische nederzetting. Het paleis werd verwoest in 1700 voor Christus, om plaats te maken voor een nieuw paleis. Vandaag de dag zijn de restanten van dit paleis nog te bewonderen. Het paleis beslaat een oppervlakte van maar liefst 22.000 m², verdeeld over meerdere verdiepingen. De archeologische opgravingen in Knossos hebben veel bijgedragen aan de kennis over de Minoïsche beschaving.

Het versteende woud van Lesbos
Op Lesbos is een uniek versteend woud te bewonderen in het Nationale Park ‘Petrified Forest of Lesvos’. Van de twee versteende wouden ter wereld (het andere ligt in Arizona), is het woud in Lesbos de grootste. Ongeveer 20 miljoen jaar geleden heeft het woud zich gevormd uit de fossiele resten van planten en bomen. Langs de centrale weg van Eressos naar Sigri kun je zelf door het woud wandelen en de fossiele boomstronken bekijken.

Het witte stadje in Rhodos
Lindos, ook wel ‘het witte stadje’ genoemd, is een schilderachtig dorpje met een rijke historie. Het dorpje is een wirwar van witgekalkte huisjes en geplaveide straatjes. Een akropolis torent hoog uit boven het dorpje. Deze kun je ter voet of per ezel bereiken. In de citadel zijn verschillende tempels en zuilen te bezichtigen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de kustlijn en nabijgelegen havens. In de oudheid was Lindos een belangrijke handelsstad vanwege de gunstige ligging en de vele natuurlijke havens die rondom het dorp liggen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.