Utrecht heeft gratis wifi (voorlopig)

Utrecht wil digitaal gastvrijer worden met #InUtrecht. Foto: Anne Hamers/Toerisme Utrecht

Utrecht wil digitaal gastvrijer worden met #InUtrecht. Foto: Anne Hamers/Toerisme Utrecht


Met enig officieel vertoon is gisteren op de Neude in Utrecht het gratis WiFi in werking gesteld. Begin volgende week zal publiek WiFi ook op drie andere pleinen in de stad gerealiseerd zijn (Vredenburg, Stadhuisplein en Domplein). Deze pilot, die tot eind van het jaar loopt, vloeit voort uit het verzoek van de gemeenteraad om in Utrecht gratis publiek WiFi te realiseren in de binnenstad.

De pilot wordt gezien als een leer- en ervaar periode die inzicht geeft in het feitelijke gebruik door bezoekers, bedrijven, ondernemers, studenten en evenementenorganisaties zoals het NFF (Nederland Film Festival). De afdeling economische zaken van de gemeente Utrecht heeft samen met het Centrum Management Utrecht (CMU) de pilot ontwikkeld, waarbij de technische uitvoering in handen lag van het Utrechtse bedrijf Wifives van Rob van den Broek. De afgelopen periode is door Wifives, samen met CMU en de horecaondernemers, alles op alles gezet om in een heel kort tijdsbestek op de Neude het publiek WiFi te realiseren voor het European Youth Olympic Festival (14 juli t/m 19 juli) .

De pilot past volgens Utrecht ‘bij de gastvrijheid van de stad en faciliteert vooral jongeren om altijd overal connected te zijn met hun smartphones en tablets voor het onderhouden van hun contacten en het uitwisselen van beelden via social media’. De inlog is simpel, vrij toegankelijk voor iedereen, en komt uit op de pagina van ‘Bezoek Utrecht’ met informatie over Utrecht viert 2013.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.