Verhuur je eigen fiets aan toeristen

Spinlister is een website die het mogelijk maakt je fiets te verhuren aan toeristen, daarnaast kun je zelf ook fietsen huren van vreemden.

Spinlister is een website die het mogelijk maakt je fiets te verhuren aan toeristen, daarnaast kun je zelf ook fietsen huren.

Een van de beste manieren om een onbekende stad of het platteland te ontdekken is op de fiets. In grote steden vind je daarom veel fietsverhuurders. Hier ligt dan ook gelijk het probleem, het is namelijk bijna niet mogelijk om buiten een grote stad een fiets te huren terwijl dat juist ook leuk is om te ontdekken met de fiets. Daarom is Spinlister in het leven geroepen. Deze nieuwe website maakt het mogelijk om je fiets te verhuren aan vreemden, zodat zij de omgeving kunnen verkennen. Je kan ook fietsen van anderen huren als je een andere omgeving wil bekijken.

Wat is Spinlister?
In wezen is Spinlister een Airbnb voor fietsen. Op de website kun je de postcode of plaatsnaam invullen van de stad die je gaat bezoeken. Als het goed is komt er dan een lijst met fietsen die je kan huren. Dit werkt beter in grote steden dan in kleine want als je op Amsterdam zoekt vind je 7 aangeboden fietsen, maar als je op Zwolle zoekt is de dichtstbijzijnde te huren fiets in Utrecht te vinden. Dus in Nederland heeft de website nog niet heel populair. In Amerika is de Spinlister wel bekend en kun je tijdens je vakantie uit een groter aanbod kiezen.

Fiets verhuren
Op dit moment in Spinlister actief in 40 landen. Je kan dus op veel vakantiebestemmingen gebruik maken van de website. Ze hebben ook een app die je kan gebruiken om fietsverhuurders te vinden om het nog makkelijker te maken. Je kan ook je eigen fiets aanbieden voor verhuur. Je moet dat een paar foto’s van je fiets maken en een profiel creëren. Zo kunnen mensen op zoek naar een fiets je vinden. In Amerika en Canada bieden ze een verzekering voor je fiets, in de rest van de landen hebben ze deze extra niet. Dan moet je er maar op vertrouwen dat je fiets weer terug komt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.