Visums aanvragen overal makkelijker

In China en in Turkije is het nu makkelijker om een visum aan te vragen en op te halen.

In China en in Turkije is het nu makkelijker om een visum aan te vragen en op te halen.

Inmiddels is bijna de hele wereld makkelijk te bereiken. De enige belemmering die je nog tegenkomt zijn visa die je nodig hebt voor verschillende landen. Voor bijna alle landen buiten de Europese Unie heb je een visum nodig, en als mensen naar de Europese Unie willen komen hebben ze ook een visum nodig. Ik weet niet hoe het met jou zit maar bij het woord visum denk ik aan gedoe. Het aanvragen van een visum is deze zomer makkelijker geworden in Turkije en China.

Turkije
Veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in Turkije. Ook daar heb je een visum voor nodig. Sinds kort is het voor Nederlanders mogelijk om ook via internet een visum aan te vragen voor een bezoek aan Turkije. Reizigers met een e-visum hoeven na aankomst op de luchthaven in Turkije niet meer langs het visa-loket en kunnen direct door naar de paspoortcontrole. Bij grote drukte op de luchthaven kan dit je een behoorlijke tijdwinst opleveren.

Het toeristenvisum voor Turkije is aan te vragen op de website. Het is zes maanden geldig en de bezoeker kan maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. De kosten bedragen € 15,- (evenals op andere locaties). Behalve via internet, is dit visum ook op alle internationale luchthavens in Turkije en aan de grens verkrijgbaar. Alle Nederlandse reizigers naar Turkije dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart én een visum. Voor meer praktische informatie over een reis naar Turkije ga je naar de website.

China
Chinezen die naar Nederland (of een ander Europees land) willen reizen hebben een visum nodig. Nederland heeft daarom 5 juli het eerste extra visumbureau geopend in Peking, 19 juli volgen centra in Guangzhou en Shanghai. Hierdoor kunnen Chinese toeristen makkelijker een visum aanvragen voor een bezoek aan Nederland. Een soepele visumprocedure heeft een positieve werking op het aantal Chinese bezoekers aan ons land.

En dat is goed voor onze economie want China is een opkomende reismarkt. De groei van de Chinese economie maakt het voor een groeiende groep middenklassers mogelijk om internationaal te reizen. Een bezoek aan ons land is in de meeste gevallen een korte rondreis langs onze Nederlandse iconen. In 2012 bezochten zo’n 200.000 Chinezen ons land, een stijging van ruim 25% ten opzichte van 2011. Per verblijf besteden Chinezen (boven)gemiddeld zo’n 745 euro per persoon in de Nederlandse economie. Voor 2012 komt dat neer op bijna 150 miljoen euro aan bestedingen voor de BV Nederland.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.