Voer zelf de grootste zoetwatervis

De Zilveren Arowana is een van de vissen die je straks kan voeren in de Orchideeën Hoeve.

De Zilveren Arowana is een van de vissen die je straks kan voeren in de Orchideeën Hoeve.

Binnenkort kun je de grootste zoetwatervis, de Arapaima’s Gigas, zien in de Orchideeën Hoeve. Op dit moment wordt er gewerkt aan het verblijf voor deze reuzen. Het is bedoeling dat het verblijf af is bij de start van het zomerevenement ‘Overleven in de jungle’ op 6 juli. De Arapaima’s Gigas worden één van de bewoners van een grote nieuwe Amazonevijver in de Maleisische tuin waar de bezoeker de vissen zelf mogen voeren.De ideeën voor de Amazonevijver zijn ontstaan tijdens een inspiratiereis door Japan in 2012. Daar mochten de eigenaren van de Orchideeën Hoeve de Arapaima Gigas zelf voeren.

De Arapaima Gigas
De Arapaima Gigas leeft in het wild in het Amazonegebied in Zuid-Amerika en is de grootste zoetwatervis ter wereld. De Arapaima kan een maximale lengte van 3 meter bereiken en wel een gewicht tot bijna 200 kilogram. Deze indrukwekkende vis is al in meerdere dierentuinen in Nederland te bewonderen, echter het voederen van deze dieren kan nog nergens in Nederland. Arapaima krijgt gezelschap van allerlei soorten tropische vissen uit het Amazonegebied, waaronder de Zilveren Arowana en de Roodstaartmeerval. Deze riviermonstertjes hebben stuk voor stuk een indrukwekkend uiterlijk en kunnen reusachtige lengtes bereiken.

Voeren
Vanaf 6 juli is het mogelijk om deze vissen een garnaaltje te voeren. Dit moet echter wel met een pincet, wat binnen een mum van tijd is het lekkere hapje verdwenen in de mond van de vis. Op de komst van de Arapaima moet nog even worden gewacht. Begin september zullen deze waterreuzen worden losgelaten in de nieuwe vijver.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.