Zwitsers protest tegen giga-bungeejump

Bungeejumpen blijft voor veel mensen een populair tijdverdrijf. Foto: Common Creative

Bungeejumpen blijft voor veel mensen een populair tijdverdrijf. Foto: Common Creative


Inwoners van Gündlischwand, in de Zwitserse gemeente Lauterbrunnen, zijn geschrokken van de plannen van het bedrijf Outdoor Interlaken dat op de nabij gelegen Isenfluh-klif een bungee-installatie wil bouwen. Het zou avonturiers de mogelijkheid moeten geven om met deze ‘langste bungeejump ooit’ 250 meter de diepte in te kunnen duiken. Om een idee te krijgen: dat is meer dan twee keer de hoogte van de Dom van Utrecht (112 meter).

De Zwitserse bevolking protesteert nu tegen de bouwaanvraag. De redenen zijn: Er komen in deze regio al voldoende waaghalzen om het leven, die bijvoorbeeld bij het basejumpen vanaf bergen te laat hun parachute openen of door andere ongelukken. “We hoeven niet meer doden te hebben”, zo is de emotie. Bovendien zouden die ongevallen de kinderen in het dorp kunnen traumatiseren, omdat de installatie zichtbaar boven het dorp komt. Het argument van de maker dat de installatie meer toeristen naar het dorp gaat lokken wordt door de inwoners weggewuifd: Ze komen in busjes en gaan dan meteen weer terug naar Interlaken. De plaatselijke politiek besluit in augustus of de installatie gebouwd mag worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.