Beklim Mount Fuij met street view

Street view brengt steeds meer onbereikbare plekken in beeld, zo is Mount Fuij nu ook te bekijken in panorama beelden.

Street view brengt steeds meer onbereikbare plekken in beeld, zo is Mount Fuij nu ook te bekijken in panorama beelden.

Google is als een tijdje bezig, voor vele, onbereikbare plekken in kaart te brengen. Zo kun je al naar de Galapagos eilanden met street view. Dit gebied is normaal gesproken afgesloten voor toerisme vanwege het kwetsbare ecosysteem maar door de foto’s van Google kun je de eilanden en de onderwaterwereld bekijken. Ook is er al een app die je de mogelijkheid geeft om de Everest te beklimmen zonder er echt op te gaan. Nu kun je dus ook Mount Fuij op vanuit je eigen woonkamer. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer.

Mount Fuij
De berg is in juni nog toegevoegd aan de werelderfgoed lijst en naar verwachten gaan een record aantal klimmers deze zomer weer een poging doen om de berg te beklimmen. Om klimmers te helpen zich voor te bereiden en om hun panoramische beelden collectie uit te breiden heeft Google een street view teamlid met apparatuur de berg op gestuurd. Hij heeft de hele weg naar de  3.776 m hoge top gedocumenteerd en dit is nu te bekijken op street view.

“Street View brengt het  zeer populaire Yoshida pad dat wandelaars nemen de berg op, daarna de volledige wandeling rond de krater aan de top, en de snelle zigzag afdaling in beeld,” schrijft Setsuo Murai, hoofd van Geo Partnerships van Google Japan, op de officiële blog. “We hopen dat deze 14.000 Panos van nieuw beeldmateriaal klimmers een gevoel geven van het terrein dat ze kunnen verwachten. Alle nachtelijke klimmers die omhoog schuifelen in het donker om de zonsopgang te zien bij het ​​krieken van de dag in het bijzonder”

Bekijk hier hoe street view Mount Fuij in beeld brengt:

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.