Brussel viert Belgisch bier

Ook dit jaar kun je weer naar Brussel voor het proeven van veel Belgisch bier. Foto: OPT-EMathez.

Ook dit jaar kun je weer naar Brussel beer weekend voor het proeven van veel Belgisch bier. Foto: OPT-EMathez.

Elk jaar vieren ze in Brussel het Belgische bier. Ook dit jaar kun je voor de 15e keer het weekend van 6 t/m 8 september naar de Grote Markt voor Brussels beer weekend. Er worden dan door kleine en grote Belgische brouwerijen 400 verschillende bieren gepresenteerd. Leden van biergildes zijn in vol ornaat aanwezig. Voor de liefhebber een reden om er een weekend in Brussel van te maken. De toegang is gratis tot het Brussels beer weekend is gratis.

Brussel
Veel streken, stadjes of dorpen hebben nog vaak een eigen bier, gebrouwen in een kleine ambachtelijke brouwerij. De stad Brussel zelf onderscheidt zich vooral door zure biersoorten zoals een gueuze en een Lambiek. Wallonië is bevoorrecht vanwege zijn bronnen met uitzonderlijk zuiver water en kan bogen op een indrukwekkend aantal karaktervolle biersoorten. In Wallonië worden drie trappistenbieren gebrouwen: Orval, Chimay en Rochefort.

Belgisch bier
De grote diversiteit aan bieren in België gaat gepaard met een rijke lokale biercultuur, iets waar de meeste Belgen erg trots op zijn. Voor een optimale smaak behoort elk bier op zijn “ideale” temperatuur (meestal tussen 8 en 15°C) geserveerd worden. Uiteraard met de juiste hoogte van schuimkraag. Daarnaast heeft elk bier zijn eigen glas. Een Belgisch bier drink je niet gewoon voor de dorst; je moet er even rustig met volle teugen van genieten. Een Belgisch bier degusteer je.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.