Doodshoofdaap zorgt voor verrassing

De doodshoofdmoeder met haar jong.

De doodshoofdmoeder met haar jong.


De grijsgroene doodshoofdaapjes van Zoo Parc Overloon hebben voor de derde keer dit jaar voor nageslacht gezorgd. De verzorgers zagen nog net hoe het jong schoon en droog werd gelikt door moeder Froukje. Het is een heugelijk jaar voor doodshoofdapenvrouw Froukje. Eerder dit jaar werd ze al oma van kleinzoon Luc en nu heeft ze zelf het leven geschonken aan een levendig en gezond jong.

De groep doodshoofdapen van Zoo Parc Overloon leeft sinds twee jaar in het dierenpark en bestaat inmiddels uit twaalf dieren. Aan het hoofd staat momenteel Billy die als enige man mag paren met de vrouwtjes. De paartijd duurt van december tot en met maart; na ongeveer zes maanden worden eventuele jongen geboren.

Pasgeboren doodshoofdapen wegen maar 100 gram. Dit lijkt niet veel, maar in vergelijking met de volwassen dieren, die 700 tot 800 gram wegen, zijn het erg grote baby’s. Vanaf de eerste dag gaat het pasgeboren jong al mee op de rug van de moeder Froukje. Vader Billy bemoeit zich niet met de opvoeding. Het geslacht van het jong is nog niet bekend; dit wordt bepaald als hij of zij iets ouder is.

Openingstijden: mei t/m september 9:30 – 18:00 uur, oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur,
Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50
Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.