Expositie over Amy Winehouse

In het Jewish Museum in Londen kun je naar een expositie gewijd aan Amy Winehouse. Foto: Jewish Museum.

In het Jewish Museum in Londen kun je naar een expositie gewijd aan Amy Winehouse. Foto: Jewish Museum.

Tot 15 september heeft het Jewish Museum in Londen een tentoonstelling die gewijd is aan de overleden zangeres Amy Winehouse; ‘Amy Winehouse: A Family Portrait’. De tentoonstelling is opgezet met hulp van haar broer Alex en haar schoonzus Riva. Het is de bedoeling dat het een persoonlijke en intieme expositie wordt. Met de toestemming van de familie kreeg het Jewish Museum toegang tot haar persoonlijke bezittingen, waaronder haar gitaar, haar verzameling platen, haar kleding en een collectie nooit eerder vertoonde foto’s. De expo in Camden, dat haar zo dierbaar was, brengt hulde aan haar passie voor muziek, mode, Londen en haar familie.

Foto’s
Amy had een goed band met haar familie, haar joodse wortels en erfgoed. Vrijdagavond diners, Alex’s Barmitzvah en vintage foto’s van hun geliefde grootmoeder Cynthia – tussen de verschillende objecten op het scherm, zal de tentoonstelling veel ongeziene foto’s van Amy’s familie leven te tonen. Foto’s zijn een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling en Amy’s eigen gehavende koffer vol met foto’s van vrienden en familie zal te zien zijn. Amy stond erop dat haar vader langs kwam om de foto’s uit deze koffer door te kijken een paar dagen voor haar dood in 2011 – dit was de laatste keer dat hij haar zag.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.