Galapagos op Google Street View

De Galapagos archipel is toegetreden tot het digitale tijdperk en is binnenkort te zien op Google Earth.

De Galapagos archipel is toegetreden tot het digitale tijdperk en is binnenkort te zien op Google Earth.

De Galapagos eilanden zijn binnenkort te zien op Google Streetview. Je kan dan een van de meest biologisch unieke ecosystemen in de wereld bekijken zonder de halve wereld over te hoeven. Daarnaast wordt het ecosysteem op de eilanden ook veel minder belast als er minder mensen heen gaan. De eilanden, bekend gemaakt door Charles Darwin, worden al lang bestudeerd door verschillende ontdekkingsreizigers en wetenschappers. Het is belangrijk om de archipel te beschermen tegen invasieve soorten, klimaatverandering en andere menselijke invloeden. Door Google hierbij te betrekken hopen de betrokkenen dat er minder reizigers komen en kunnen mensen toch de wonderen van de eilanden aanschouwen.

Beelden van land en zee
Het team van Google Earth heeft 10 dagen op de eilanden doorgebracht om alles in beeld te kunnen brengen. Ze zijn gaan wandelen, varen en duiken rond de eilanden (in warme en vochtige omstandigheden) om de 360-graden beelden van de unieke fauna en geologische kenmerken van de eilanden met de Trekker te maken. De verschillende beelden uit 10 locaties zijn met de hand geselecteerd door CDF en GNPD. Het team kwam langs reuzenschildpadden en blauwvoetgenten, moest over steile paden en lavavelden en daalden af in de krater van een actieve vulkaan genaamd Sierra Negra. Je krijgt niet alleen het land te zien, er is ook  een 360 graden onderwateropname. Die zorgt er voor dat iedereen zeeleeuwen, haaien en andere zeedieren kan bekijken via Google Street View.

Ook om te beschermen
De beelden zijn niet alleen voor Google Maps, ze worden ook gebruikt door de Charles Darwin Foundation (CDF) en de Galapagos National Parks Directoraat (GNPD). Zij gebruiken de beelden om het eiland verder te bestuderen zonder de natuur aan te tasten. Daarnaast willen ze de beelden gebruiken om het eiland te beschermen, ze kunnen met de panorama foto’s namelijk laten zien hoe het eiland verandert door aantasting.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.