Groenlo staat steeds beter op de kaart

Je kan Groenlo nu ontdekken via een nieuw spel: een GPS-puzzeltocht langs de mooiste plekjes van historisch Grolle.

Je kan Groenlo nu ontdekken via een nieuw spel: een GPS-puzzeltocht langs de mooiste plekjes van historisch Grolle.

De vestingstad Groenlo wordt door steeds meer toeristen gevonden. Dit komt voor een groot deel door de activiteiten die de bewoners zelf ontwikkelen. Zo is er nu een nieuwe manier om Groenlo te ontdekken, namelijk het GrolsPositieSpel. Henk Hilverink introduceert dit nieuwe spel. Het is een GPS-puzzeltocht langs de mooiste plekjes van historisch Grolle. De stad heeft veel verschillende activiteiten, vestingdagen en evenementen nadrukkelijk richting toeristen en streekbewoners. Het positiespel is de nieuwste aanwinst.

GPS-puzzeltocht
Grollenaar Henk Hilverink is er blij mee. ‘De activiteiten vergroten de leefbaarheid van onze stad en bieden ondernemers toekomst.’ Als betrokken inwoner wil Hilverink ook een steentje bijdragen aan de toekomst van Groenlo. Hij ontwikkelde een nieuwe activiteit voor toeristen, inwoners en streekgenoten: een GPS-puzzeltocht door de Grolse binnenstad. ‘Ik ben een fervent fietser en rij veel tochten met mijn GPS-navigatiesysteem. Daarnaast geef ik wielerclubs instructie over het rijden met een GPS-systeem en het uitzetten van tochten. Die GPS-kennis bracht me op het idee om daar in Groenlo ook wat mee te doen: ik goot de oergezellige ouderwetse speurtocht in een modern GPS-jasje en doopte de activiteit het GrolsPositieSpel.’

Scharrelen door Grolle
Het GrolsPositieSpel begint met de uitleg van het spel en de GPS-ontvanger die de deelnemers mee krijgen. In kleine groepjes struinen ze vervolgens door de historische binnenstad. De GPS-ontvanger laat de coördinaten van verschillende punten in de stad zien en toont welke richting het team op moet lopen om zo’n punt te vinden. Tijdens de speurtocht worden de mooiste plekjes van Groenlo gepasseerd. Bij het bereiken van een punt, krijgt de groep een vraag te beantwoorden. Zijn op het eind alle vragen goed beantwoord, dan rolt er een bekende Grolse spreuk uit de antwoorden.

Familiefeesten en bedrijfsuitjes
Henk Hilverink mikt met zijn GrolsPositieSpel op toeristen die Groenlo bezoeken, maar ook op families, bedrijven, verenigingen en vriendengroepen. ‘Voor familiedagen, vriendenuitjes, bedrijfs- en verenigingsfeesten zijn organisatoren constant op zoek naar leuke, gezellige activiteiten. Met het GrolsPositieSpel creëer je een gezellige sfeer voor jong en oud, in alle jaargetijden kun je het prachtige Grolle op een verrassende manier leren kennen. En doordat je zelf de snelheid van spelen bepaald, kun je regelmatig een pauze nemen om een gezellig restaurantje te bezoeken of om even te snuffelen in één van de gezellige winkeltjes in de binnenstad.’

Deelname aan het GrolsPositieSpel kost 7,50 euro per persoon (incl. gebruik GPS-ontvanger), met een minimum van 60 euro. Het spel duurt in totaal 2,5 uur en kan dagelijks worden gespeeld tussen 9.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website of bel 06 43 00 17 22.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.