Herkansing: fietsen voor goed doel

Een leuk dagje uit hebben én een donatie geven aan een goed doel, het kan!

Een leuk dagje uit hebben én een donatie geven aan een goed doel, het kan!


Aanvankelijk stond de 1e Nationale Fiets Marathon gepland in mei. Vanwege het barslechte fietsweer in mei moest de fiets marathon worden uitgesteld. Een nieuwe datum is gevonden in het weekend van 28 & 29 september. Deelnemers die zich al hadden ingeschreven zijn nog steeds van harte welkom maar ook voor nieuwe inschrijvingen is nog voldoende ruimte.

De Nationale Fiets Marathon is een recreatieve fietstocht die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. In eigen tempo kan iedereen die mee wil doen zelf een fietstocht van 42 of 63 kilometer kiezen die langs verschillende belevenissen in het Vechtdal, de Veluwe, Noord Brabant, Gooi- en Vechtstreek en de Biesbosch voert. De routes worden bepaald aan de hand van de belevenissen die de fietser wil aandoen; zo fietst iedere deelnemer een eigen unieke route. Op de website www.nationalefietsmarathon.nl maakt de fietser een profiel aan, kan worden gekozen voor een regio, ook voor welk goede doel ze gaan fietsen en waarvoor sponsoren hun bijdrage storten. Alle sponsorgelden gaan voor 100% naar het goede doel, toegang tot alle belevenissen is gratis.

In samenwerking met de plaatselijke VVV’s zijn in elke regio een 20-tal belevenissen geselecteerd. Bij inschrijving krijgen deelnemers toegang tot de routeplanner op de site en kunnen belevenissen worden geselecteerd, waarna een persoonlijke route wordt berekend. Zo fietst iedere deelnemer een eigen route langs belevenissen die speciaal voor dit evenement zijn opengesteld. Alle routes worden met fietsknooppunten afgedrukt.

Goede doelen
Deelnemers aan de marathon kunnen kiezen uit vijf goede doelen waarvoor ze fietsen:

  1. stichting Spieren voor Spieren
  2. de Nederlandse Hartstichting
  3. het Longfonds
  4. stichting ALS
  5. het Diabetes fonds.

Alle geselecteerde stichtingen doen onderzoek naar ziekten en/of aandoeningen die de bewegingsvrijheid aantasten. Deelnemers hebben de vrijheid te kiezen voor welk goed doel ze fietsen. Kosten voor het aanmaken van een profiel bedragen € 14,95. Hiermee geeft de Nationale Fiets Marathon de garantie dat alle sponsorgelden veilig worden gesteld en volledig worden afgedragen aan het goede doel. De organisatie van de Nationale Fiets Marathon werkt hiervoor samen met de onafhankelijke stichting “Presteren Voor een Ander”.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.