Kamperen in het Amsterdamse Oosterpark

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus kun je in het Amsterdamse Oosterpark kamperen op 'De Buurtcamping.'

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus kun je in het Amsterdamse Oosterpark kamperen op ‘De Buurtcamping.’

Als je in Amsterdam-Oost woont dan hoef je niet ver weg voor een vakantie dit jaar. Van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus verandert het Amsterdamse Oosterpark in ‘De Buurtcamping’. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten voor elkaar te organiseren leren gezinnen uit Amsterdam Oost tijdens een ontspannen vakantie hun buurt en buren beter kennen. De Buurtcamping is een project dat streeft naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en help.

Iedereen is op een camping gemoedelijk samen, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs)overtuiging. Met een wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… We groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander. Door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt. Voor de nodige voorzieningen zoals toilet en douche is gezorgd, maar het is aan de kampeerders zelf om te bedenken en organiseren wat er op de camping allemaal gebeurt.

Het Oosterpark biedt alles wat je op een camping verwacht: tennisbanen, voetbalveld, podium voor (akoestische) muziek, jeu de boules en een peuterbad. Maar het is per slot van rekening vakantie, dus niets moet en alles mag. Als je liever gaat luieren voor je tent, dan mag dat ook. Net als Asterix en Obelix, sluiten we de camping feestelijk af met een grote gezamenlijke maaltijd rond het kampvuur, waar je bij kunt aanschuiven.

Er zijn maar beperkte kampeerplaatsen beschikbaar. Op de website vind je meer informatie over hoe je een kampeerplekje kan reserveren of verdienen, hier vind je ook meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.