Kamperen zonder je tent op te zetten

Steeds meer campings en gastenverblijven geven je de mogelijkheid om te vliegen en toch te kamperen, zo ook in Italie. Foto: Gustissimo.com

Steeds gastenverblijven geven je de mogelijkheid om te vliegen en toch te kamperen, zo ook in Italie. Foto: Gustissimo.com

Steeds meer mensen kiezen liever voor een vliegreis dan een lange autorit. Het nadeel is dat het dan moeilijk wordt om te kamperen omdat al die spullen bijna niet mee te nemen zijn in een vliegtuig. Daarom kiezen mensen die willen vliegen en kamperen steeds vaker  voor een ‘ingerichte tent.’ Dan hoef je dus niet te zeulen met al die spullen en kun je wel kamperen. Gastenverblijf Gustissimo in de Italiaanse Marken is een van de aanbieders van zo’n ingerichte tent. De tent is alleen net iets anders dan anderen: romantisch bed met goed matras, ‘walk in closet’, stoere buitenkeuken en alleenstaand op een terras met uitzicht op natuur. Daarnaast is er speciaal voor de laat-boekers: in de zomer is de unieke tent in het Italiaanse Force nog een paar weken te huur.

De ingerichte tent
Er is de laatste jaren veel veranderd aan het Gastenverblijf Gustissimo volgens Annemiek Kranen, een van de eigenaren van het verblijf.”Het nieuwste voorbeeld daarvan is de compleet ingerichte tent. Niets aan de tent is standaard en toch is hij, op een onverwachte manier, van alle gemakken voorzien. Neem bijvoorbeeld het bus-bankje als zitje of de verplaatsbare buitenkeuken gebaseerd op een kruiwagen. Bij het zien ervan word je een beetje verliefd, het slapen erin is een beleving op zich en eenmaal thuis herinnert alles je aan de bijzondere plek!”

Gastenverblijf Gustissimo
Gustissimo is een gastenverblijf in de Marken, of Le Marche zoals de Italianen de streek kennen. Gasten slapen in een B&B-kamer, een appartement of op een van de terrassen in een tent à la ‘rustiek kamperen’. Gastvrouwen Joey en Mika runnen het verblijf met hun hart en stoppen ziel en zaligheid in het uitdragen van hun missie. Bijzonder is ook het getekend plattegrondje op kladpapier waarmee de gastvrouwen de mooiste routes naar de meest bijzondere plekken laten leiden. In de zomer bouwen ze wanneer het weer het toelaat een Italiaanse Cinema in de open lucht. Naast alle deze standaard activiteiten organiseert Gustissimo in voor- en najaar onder leiding van vakdocenten workshopweken in verschillende disciplines. Denk aan Italiaans Koken, Tekenen, Schilderen en Yoga.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.