Koffer als eerste krijgen grootste vliegzege

Je koffer als eerste zien verschijnen op de  bagageband zien verschijnen maakt voor veel reizigers de vliegreis.

Je koffer als eerste zien verschijnen op de bagageband zien verschijnen maakt voor veel reizigers de vliegreis.

Het zijn de kleine dingen die een reis net wat aangenamer kunnen maken. Om uit te zoeken wat reizigers als kleine overwinning beschouwen heeft vliegticketzoekmachine Skyscanner een onderzoek gehouden onder 10.000 internationale reizigers. Hieruit blijkt dat, van alle meevallers, je koffer als eerste op de bagageband zien verschijnen het grootste triomfgevoel teweegbrengt bij internationale reizigers. Bijna de helft (49%) gaf aan dat dit absoluut meewerkt aan het hebben van een perfecte vliegreis.

Vliegzege van Nederlanders
De Nederlandse reiziger heeft een andere voorkeur als het aankomt op het hebben van de perfecte vliegreis. Onder de Nederlandse respondenten geeft meer dan 46% aan dat het niet hebben van een buurman of buurvrouw in het vliegtuig zorgt voor dat winnaarsgevoel. Op twee komt bij de Nederlanders de koffer als eerst op de bagageband terugvinden en op drie staat geen huilende baby’s aan boord.

Tegenvallers
Het feit dat het gelukt is om extra handbagage mee te ‘smokkelen’ onder bijvoorbeeld een jas zorgt het minst voor een euforisch gevoel bij de Nederlandse reiziger. Ook als eerst aan boord gaan, zelfs zonder priority pass en een onopgemerkt flesje water maken de vakantie nog niet meteen tot een succes.

Top 5 ‘kleine overwinningen’ voor Nederlanders:
1. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig
2. Koffer komt als eerste op de bagageband
3. Er zijn geen huilende baby’s aan boord
4. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren
5. Wegkomen met te zware koffer

Top 5 ‘kleine overwinningen’ internationaal:
1. Koffer komt als eerste op de bagageband
2. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren
3. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig
4. Er zijn geen huilende baby’s aan boord
5. Wegkomen met te zware koffer

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.