Leonardo da Vinci komt naar Rotterdam

Mona Lisa
Eeuwen na zijn overlijden blijf de kennis en vindingrijkheid van Leonardo da Vincie mensen verbazen. Wie nog nooit in de gelegenheid is geweest één van zijn werken of zijn geboortehuis in Vinci te bezoeken kan dit najaar in Rotterdam terecht. Van 6 september tot en met 6 januari 2014 is de reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ in ons land te bezichtigen.

De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekers in o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats in het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is volgens de samenstellers ‘het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester’.

Overzicht
Leonardo da Vinci was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige, ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De tentoonstelling belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze tentoonstelling illustreert dit aan de hand van 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

Er zijn 70 machines op ware grootte te zien, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets. Er is informatie over de geheimen van de Mona Lisa. Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen worden uitgelicht. Er zijn reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci, zoals Het Laatste Avondmaal.

Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden. De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30. De tickets zijn vanaf nu te koop op www.davincithegenius.nl en vanaf 6 september aan de ingang van de tentoonstelling.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.