Met app langs Belgische heiligdommen

Een fietser onderweg met de app bij Abdij Tongerlo.

Een fietser onderweg met de app bij Abdij Tongerlo.


‘Op de fiets met helden en heiligen’ is de titel van een nieuwe app, waarmee je langs eeuwenoud Belgisch erfgoed kunt fietsen. De route is 53 kilometer lang, start bij de norbertijnenabdij van Tongerlo in Westerlo. Verhalen van zeven kleurrijke figuren en extra video, audio en praktische info maken van de fietslus volgens de makers een belevenis. Het gaat om bescheiden veldkapelletjes tot imposante abdijen, een fietslus langs knooppunten in Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel.

Het gaat om het relaas van populaire heiligen als Apollonia of typisch Kempense figuren als Sint-Dimpna, sportpater Van Clé of gravin Jeanne de Merode klinkt af en toe verrassend actueel. Bovendien nodigen de verhalen de fietser uit om onderweg even stil te staan bij enkele pertinente vragen over zichzelf. Beleving en ook een beetje bezinning, kortom. De smartphone biedt extra beeld- en geluidsmateriaal en praktische informatie over het traject. Van de geheimen rond da Vinci’s intrigerende schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ in Tongerlo tot gezellige horecazaken op het traject. Je downloadt de route op de AbelLife-app. Tot eind september kan dat helemaal gratis.

De app is geschikt voor iPhone, iPad en Android. Het gebruik is 100% offline (geen extra telecomkosten, geen problemen met bereik en zuinig met de batterij). Meer informatie via www.antwerpsekempen.be/digitaleroutes.

De begeleidende brochure kost 2 euro en is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel en bij de abdijboekhandel in Tongerlo. Online bestellen kan via www.antwerpsekempen.be.

0

Reacties

  1. kees vlasman

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.