‘Muurtje van Moulijn’ behouden in museum

De mini-uitvoering van het muurtje in het museum.

De mini-uitvoering van het muurtje in het museum.


Onlangs was er enige beroering in Rotterdam, omdat wat in de volksmond bekend staat als het ‘Muurtje van Moulijn’ in de Bloklandstraat in die stad zou worden afgebroken en vervangen. Het ging hierbij om het muurtje waar voetballegende Coen Moulijn bij in de buurt opgroeide en altijd zijn bal tegenaan trapte. Museum Miniworld Rotterdam besloot daarop zelf dit historisch monument een permanente plek in de miniatuurwereld te geven. “Het Muurtje van Moulijn is een icoon van de stad Rotterdam en mag nooit verloren gaan. Wij kunnen hier mede voor zorgen door dit icoon een permanente plek in ons Rotterdam in miniatuur te geven”, aldus directeur Marc van Buren.

Het ‘Muurtje van Moulijn’ is de meest recente toevoeging aan de vele iconen van en verhalen over de stad in Miniworld Rotterdam. In mei werd de eerste Rotterdamse Verhalen Vierdaagse georganiseerd, waarin een aantal verhalen over Rotterdam van toen en nu werden uitgelicht voor de bezoekers. “Het zijn juist de verhalen van en over Rotterdammers die deze stad zo bijzonder maken”, aldus directeur Marc van Buren, “Wij zijn er allemaal verantwoordelijk voor dat deze verhalen generatie op generatie behouden blijven.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.